Kış aylarında daha çok emlak satışı için 10 ipucu

Yazıyı paylaş:

Kış ayları gayrimenkul satmak için yılın en zor zamanı olabilir. Yine de siz gayrimenkul satış hedeflerinizden taviz vermeyin. Çünkü kış ayları gayrimenkul danışmanları için dezavantajlara sahip olduğu kadar farklı avantajlar da sunar.

Kış mevsimi gayrimenkul satışında “ölü sezon” değil, gerçek alıcılarla karşı karşıya olduğunuz fırsatlarla dolu bir dönem olabilir.

 

Bir gayrimenkul satın almak için geleneksel bir zaman olarak görülmese de , kışın bir ev satın almak çok etkili ve kârlı bir mevsime dönüşebilir.

Kış sezonunda emlak satış potansiyelini artırmanın yolları ve ipuçları…

1) Daha az müşteri sizinle iletişime geçebilir, ancak doğru evi bulma motivasyonları sizi gerçek alıcılarla karşı karşıya getirir.

2) Kış ciddi alıcıları ortaya çıkarır. Gerçekten de Aralık’tan Mart sonuna kadarki dönemde konut arayanlar, gerçek bir satın alma konusunda kararlıdır. Bu nedenle bu aylarda danışmanlığınızı bekleyen müşterilerinizin bir evden ne beklediği, hangi özellikleri aradığı konusunda net bilgiler edinirseniz; müşterinize aradığı evi bulduğunuzda satın alma işlemi zannettiğinizden daha hızlı gerçekleşebilir.

3) Kışın emlak pazarı daha sakin gibi görünebilir. Siz bu sakinliği tersine çevirip, uzun süredir portföyünüzde satılmayı bekleyen daireler için özel fiyatlandırmalar yapabilirsiniz.

4) Satılık evin bulunduğu binanın girişinin, alıcılara ev gösterimi yapacağınız gün güvenli ve temizlenmiş olduğuna emin olun. Karlı bir günse buzlanmalar, otopark gibi sorunların yaşanmaması için önlem alın.

5) Kış aylarında satılık daire ile ilgilenen müşterilerinizi mutlaka gün ışığının yüksek olduğu aydınlık saatlerde daireye davet etmelisiniz. Havanın karardığı saatlerde randevulaşmak zorundaysanız, mutlaka evin aydınlatmasını önceden gözden geçirin.

6) Dairenin girişinde mutlaka bir paspas bulunmalı. Bu konuyu ihmal etmemek önemli bir detay aslında… Aynı gün için birden fazla alıcıya boş satılık daireyi gezdirecekseniz, ayakkabılardaki çamurun eve taşınmaması önemli.

7) Kış aylarında emlak sitesinde yayınladığınız satılık ev ilanınız ile ilgilenen alıcılar için randevu günü verirken hava durumunu önceden kontrol edin. Ev ziyaret edileceği gün içi soğuk olmamalı.

Eğer ısıtılmış bir ev söz konusuysa, alıcılar evde daha uzun zaman geçirebilir. Sıcaklık hissi bilinçaltında mülk ile ilgili daha iyi fikirler oluşturabilir!.. Üstelik daire kombili ise kombinin çalıştığını, merkezi sistem uygulaması olan bir binadaysa ısınma verimliliğini gözden geçirme şansını da yakalamış olurlar.

8) Sonbaharda bir türlü satışı ve kiralaması gerçekleşmeyen portföyünüzdeki evlerin ilan fotoğraflarını yenilemeden ve ilan açıklamasını tekrar yazmadan önce şu değişikliklerin uygulanması konusunda ısrarcı olabilirsiniz: Çatı, kombi ve petek bakımı, pencere ve kapıların dayanıklılığı vb.

9) Konut sıkıntısından faydalanın. Kış aylarında, yaz mevsimine göre daha az satılık ev ilanı verilir. Bu durumu bir fırsata çevirebilirsiniz. Piyasada az gayrimenkul olması, bu iş için yatırım yapmak isteyenleri motive eder ve rekabeti azaltarak maksimum kâr elde etmenizi sağlar. Unutmayın; kış ev satış sezonu fiyatları konusunda iddialı olma zamanı değil, gerçekçi olma zamanı.

10) Gününüzün bir kısmını bölgenizde dolaşmaya ayırabilirsiniz. Böylece bölgenizdeki “satılık” evleri gözden kaçırmamış olursunuz. Kış aylarında emlak ilanı girişi yaparken mevsime uygun ilan fotoğrafları paylaşmanın yararı olacaktır. Eve sıcaklık katan aksesuarlar fotoğraflarda olabilir. Ya da şömine gibi iç özelliklere sahipse, şömineli bir ilan fotoğrafı kış aylarında ev arayışında olanları için daha ilgi çekici olacaktır.

 

Emlak ilanı nasıl daha hızlı satışa çevrilir?

 


BENZER YAZILAR