Konut değeri prim yapacak semtlerin 5 ortak özelliği

Yazıyı paylaş:

Bir gayrimenkul satın almak, pek çok kişi için hayatında verdiği en önemli finansal kararlardan biri… Özellikle ilk kez ev sahibi olacaklar ve satın alacağı konutu bir emlak yatırımı olarak planlayanlar için bu dönem oldukça zorlu geçer.

En uygun fiyata, beklentilere yanıt veren en doğru evi bulmak için emlak sitesinde uzun zamanlar geçirilebilir. Ancak gayrimenkul satın alacakları konutla ilgili en çok dikkat etmesi gerekenler madde madde sıralandığında ilk sırada her zaman “konum” gelmelidir.

Bir gayrimenkulün konumu, bulunduğu bölgeyi gösterir. Bir başka deyişle hangi şehrin hangi ilçesinin hangi semtinde yer aldığı… Konum seçiminin kalbinde ise semt, yani mahalle belirlemek var.

Peki siz yeni evinizin hangi semtte olmasını istersiniz? Semt seçimi sizin geleceğe dönük vereceğiniz kritik kararlardan biri.

İşte emlakta prim yapacak semtlerde ev sahibi olmanın 5 vazgeçilmez özelliği…

 

 

1) Ulaşım avantajına sahip semtlerde evin değeri prim yapar

Birçok alıcı için satın alacağı evin iç özellikleri aşağı yukarı bellidir. Kimi geniş salon, kimi yenilenmiş mutfak, kimi açık ve kapalı balkon, kimi ara kat, kimi kombili, kimi bahçe kullanımı arar… Ancak eve ait belirleyici bu detayların ötesinde emlak değeri artış eğiliminde olan bir mahallede bulunması daha kazançlı bir yatırım anlamına gelir.

Emlakta prim yapmasına kesin gözüyle bakılan mahallelerin en önemli artısı, yakın zamanda faaliyete geçecek metro, tramvay gibi ulaşım hatlarından birinin bu bölgede bulunmasıdır. Doğru mahallede konut satın alarak evinizin değerini artırın. Metroya yakın ev ilanları için hemen tıklayın!

 

2) Yakın çevresinde okul varsa evin değeri artar ama en çok üniversite kampüsü prim sağlar

İster ilkokul, ister ortaokul, ister lise ya da üniversite olsun, tüm okulların bulundukları mahalledeki konutların değeri ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğunu biliniyor. Eğitim alanında kalitesini ispatlamış okulların bulunduğu mahallelerde ev sahibi olmak her zaman avantajlıdır. Ancak söz konusu bir üniversite kampüsü ise, evin değeri her zaman prim yapmaya devam edecektir.

Evinizi kiraya verme veya satışa çıkarma planını hayata geçirmek istediğinizde bu işlemi kısa zamanda ve yüksek fiyattan gerçekleştirme şansınız artar. Kira geliri elde etmek için ev alacaklar, üniversite çevresinde bir konuta yatırım yaptıklarında kiracı bulma şansları daha yüksek olur. Kiraya verilmesi düşünülmese dahil, bir okulun çevresindeki mahallelerdeki evlerin değeri her zaman artış trendine sahiptir.

Eğer evinizi okula yakın bir daire arayan çocuklu bir aile kiralayacaksa, bu uzun süreli bir kira sözleşmesi anlamına gelir. Böylelikle konutun kira getirisi aralıksız olarak devam eder. Aynı durum evinizi kiralamak isteyen öğretmenler için de geçerlidir.

 

3) Sağlıklı ve huzurlu yaşam için kolaylıklar sunuyor mu?

Sağlıklı ve mutlu yaşam oksijene doyacağınız, yürüyüş veya bisiklete binmek gibi sporlar yapabileceğiniz, çocuğunuzu güvenli bir ortamda oynatabileceğiniz, evcil hayvanınız varsa bu kadim dostunuzu gezdirebileceğiniz bir çevrede mümkündür.

Tüm bu istekleri karşılayacak koşullara sahip mahallelerde konut fiyatları değerine değer katar. Bir başka deyişle; sınırları içinde park, yürüyüş parkurları, spor merkezleri, çocuk oyun alanları, köpek parkları bulunan mahallelerde ev sahibi olmak doğru bir karardır.

 

4) Mahallenin tarihi çekiciliği varsa, değeri de her zaman yüksektir

Bir mahallenin tarihi karakteri olması bu bölgedeki konutların değerini yeniden ve yeniden yüksek tutar.

Tarihi geçmişi olan mahallelerde estetik önemlidir. Bir yenilenme olsa dahi mahallenin mimari dokusu korunur. En çok da mahalle kültürünün yaşandığı bir iklim sunması bu özel yerlerde yaşama isteğini her zaman güçlü tutar.

 

5) Yürünebilirlik skorunu öğrenin

Evet, artık toplu taşıma araçlarıyla şehirlerde ulaşım daha hızlı ve kolay. Ama evinizden çıkar çıkmaz market alışverişini yakın çevrede yapabilmek, yakınlarda bir kafede arkadaşlarınızla buluşabilmek, çocuğunuzu okuluna kısa sürede ulaştırabilmek, hatta iş yerinize yürüyerek gidebilmek şehir hayatının karmaşasında en çok ihtiyaç duyduğunuz şey olan “daha çok zamanı” size sunacaktır.

Bu özellik aynı zamanda evin değerini de her zaman artıran bir özelliktir. Kiraya vermek istediğinizde kiracı bulmakta zorlanmaz, satışa çıkarmak istediğinizde alıcı bulmakta geç kalmaz, üstelik yatırımınızın üzerinde bir kâr elde edersiniz.

 


BENZER YAZILAR