Konut hesabı ile ev alacaklara devlet desteği artıyor!

Yazıyı paylaş:

Ev sahibi olmak isteyenler için müjdeli haber geldi. Peki ilk kez konut sahibi olacaklara yönelik kolaylıklar sağlayacak yeni düzenlemede neler var?

İstihdamdan üretimi, konut hesabından çeyiz desteğine kadar birçok konuda düzenleme getiren Yeni Torba Yasa Tasarı ile konut hesabı devlet katkısında artış yapıldı. Konut hesabı devlet katkısı 15 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkartılırken, yüzde 20 olan en yüksek devlet katkısı oranı da yüzde 25’e yükseldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM’ye sevk edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

İlk kez konut alacaklar için yeni düzenleme!

 

Konut ve çeyiz desteği artıyor

Ekonomik canlılığın ve tasarrufların artırılması yönünde adımlar attıklarına da dikkati çeken Ağbal, “Mevcut konut hesabı sistemine işlerlik kazandırılması amacıyla devlet katkısı tutarı 15 bin liradan 20 bin liraya, yüzde 20 olan azami devlet katkısı oranı yüzde 25’e çıkarılıyor. Ayrıca bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması, daha düşük kredi faizi imkânı sağlayacak sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu’na yetki alınıyor.” görüşüne yer verdi.

Ağbal, çeyiz desteğinin artırılması ve bu alanda tasarrufların özendirilmesi için devlet katkısı oranının yüzde 20’den yüzde 25’e, azami katkının da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya yükseltildiğini belirtti.

 

Konut destek hesabı nedir?

Tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan Türk vatandaşları bankalara Türk Lirası cinsinden konut hesabı açtırarak devlet desteğinden yararlanabiliyor. Konut hesabı açtıran kişi açılış tarihinde hesaba 30 bin TL’ye kadar nakit yatırabiliyor.

Konut hesabı açtıran kişiler ödeme tercihlerini kendileri belirliyor: Ayda bir ya da üç ayda bir hesaba ödeme yapılabiliyor. Söz konusu ödemelerini aylık olarak yapan kişiler ayda en az 250, en fazla 2 bin 500 TL, üç aylık ödeme yapanlar için de en az 750, en fazla 7 bin 500 TL yatırabiliyor. Ayrıca, konut hesabı katılımcısı hesapta biriken parayı bir yıl içerisinde en fazla iki kez çekebiliyor.

 

İlk kez ev sahibi olacaklar için 10 ipucu!

 

 


BENZER YAZILAR