Konut satışlarında KDV indirimi devam edecek!

Yazıyı paylaş:

Katma değer vergisi (KDV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimleri 31 Mart 2019 tarihine kadar geçerli olacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları, 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre konut satışlarında uygulanan KDV indirimi de devam edecek.

Mobilya sektöründeki KDV oranı yüzde 18 yerine, yüzde 8; beyaz eşyada uygulanan ÖTV oranları da sıfırlanmış olarak devam edecek.

Tarımda kullanılan römorklar ile diğer römorklar için de KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi.

Otomotivlerde de 1600 cc altı motorlu araçlardaki ÖTV’de 15’er puanlık indirim devam edecek; ticari araçlarda KDV oranları da yüzde 18 yerine yüzde 1 olacak. Motor silindir hacmi 250 santimetre küpü geçmeyen motosikletler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlardan alınan ÖTV sıfırlandı. Sürekli nominal gücü 250 vatı geçmeyen yardımcı bir elektrik motoru olan pedal yardımlı, iki, üç ve dört tekerlekli taşıtlar ve motor gücü 20 kilovatı geçmeyenlerin ÖTV oranı da yüzde 0 olarak uygulanacak.

 

 

Tapu harcında yüzde 3’lük indirim devam ediyor!

Buna göre, konut satışlarında KDV oranları 31 Mart 2019’a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Tapu harçlarında yüzde 4’ten 3’e indirim bu tarihe kadar devam edecek.

Mükelleflerin indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu hüküm kapsamında teslim ettikleri mallar, Türkiye’de kayıt ve tescil edilmemiş yeni araçlar hariç, nedeniyle yüklendikleri vergiler dahil edilmeyecek. Bu hüküm, 31 Ekim 2018’den itibaren geçerli olacak.

 

2018 yılında konut fiyatlarının yükseldiği il ve ilçeler!

 


BENZER YAZILAR