Konutta dev kampanya fırsatı başladı!

Yazıyı paylaş:

Ev alacaklar için yeni kampanya başladı. Gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri GYODER, İNDER ve KONUTDER peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında ev almak isteyenler yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini yüzde 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Kampanya 15 Haziran’a kadar 30 gün süreyle geçerli olacak.

 

Ev alacaklar için yüzde 20 indirim imkânı

Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek. Kampanya boyunca fiyatlara zam yapılmayacağı da taahhüt ediliyor.

 

Gayrimenkul şirketlerinden yüzde 20 indirim kampanyası

Gayrimenkul şirketleri, 150 civarında projede geçerli olmak üzere konut satışlarında 15 Mayıs-15 Haziran’da geçerli olmak üzere yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim kampanyası başlattı.

 

Dev kampanyanın geçerli olduğu 41 firma ve 150 proje

 

Ağaoğlu: Çekmeköy, Maslak 1453

Akkuş Gayrimenkul: Alya Penta, Alya Grandis

Akzirve: Akzirve Topkapı

AND Gayrimenkul: AND Frekans, AND Pastel

Ant Yapı: Antasya, Antteras

Nef Çekmeköy

 

Artaş: Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4

Arven: Kasr-ı Arven

Babacan Holding: Babacan Premium, Babacan Port Royal, Babacan Palace, Babacan Central

Baysaş: Baysaş 1. ve 2. Etap, İstanbul 216 (Fikirtepe)

Cathay Group: Nivo İstanbul, Nivo Ataköy

 

Yenitepe Kadıköy

 

Çalık Gayrimenkul: Taksim 360

Çukurova Gayrimenkul: Çukurova Balkon

Demir İnşaat: Demir La Vida, Demir Country

DKY İnşaat: Lokum Manzara

Ege Yapı: Kordon İstanbul, Batışehir

Kordon İstanbul

 

EYG Grup: Bahçeşehir Evler, Bahçeşehir Teras Evler, Bahçeşehir Quartz, Bahçeşehir Kuleler, Bahçeşehir Vadi, Mirage, Vitrin, Kağıthane Ofis, İlkbahar, İdilia, Rings, Narlıbahçe, Evvel İstanbul, Adım İstanbul, Mashattan, Lokum Evler

Garanti Koza: Kozapark

Gedizler: Ev’re 1, Ev’re 2

Haldız İnşaat: Transform Fikirtepe, Kocaeli İzmit Tuana Evleri, Kocaeli Derince Çınarlıkent

Halk GYO: Bizimtepe Aydos, Şehristan Konutları

Bizimtepe Aydos

 

Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule, Banu Evleri Ispartakule 3

İş GYO: Manzara Adalar, İnistanbul

Kiler GYO: Referans Güneşli, Referans Bahçeşehir, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu

Manzara Adalar

 

Kuzu Grup: Sea Pearl Ataköy, Spradon, Divan Residence

Kütahya Seramik: NG Residence

Mesa: Mesa Koz, Mesa Orman, Mesa Çubuklu 28, Mesa Gökada, Mesa Cadde

 

Sea Pearl Ataköy

NEF: Nef Çekmeköy, Nef Bahçelievler, İnistanbul Topkapı, Nef Basın Ekspres 36, Nef Kandilli

Nuhoğlu İnşaat: Yenitepe Kadıköy, Yenitepe İzmir, Cubes Ankara

Obaköy Gayrimenkul: Transform Fikirtepe

Polatyol: Eston Şehir Koru

Roya Yapı: Roya Nova

Sinpaş: ANKARA; Altınoran, Ege Vadisi, Marina Ankara, Yalı Vadi / İSTANBUL; Aydos Country, Gökorman, Finans Şehir, Sinpaş Time, Metrolife, Queen Bomonti, İş Modern Ambarlı / DENİZLİ; Aqua City Denizli / BURSA; Bursa Modern, Aquacity Bursa

Solid İnşaat: Trendist Ataşehir

Sur Yapı: Bahçeyaka Ispartakule, Semt Bahçekent, Topkapı Evleri, Tempo City, Excellence Koşuyolu, YeşilMavi Maltepe, Muhit Sancaktepe, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Bursa Marka Rezidans, Şehir Konakları

Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Küçükyalı, Nidapark Bomonti, Nidapark Ayyıldız, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir

Nidapark Bomonti

 

Teknik Yapı: Tüm projeleri.

Torunlar: 5. Levent, Torun Center

Yiğit Group: Sinanlı Fortis Kadıköy, Fortis İstanbul

24 Gayrimenkul: Marina 24

 

Dev kampanya için ne dediler?

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle düzenlenen indirim kampanyası ile ilgili yorumlar şöyle:

 

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: “Fiyatları asla artırmayacağız”

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas şu açıklamalarda bulundu:
“Gayrimenkul sektörü olarak her zaman milletimizin, ülkemizin, ekonomimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu adımlara büyük bir adımla karşılık veriyoruz. Bu amaçla bugünden, 15 Mayıs’tan başlayarak 15 Haziran’a kadar geçerli olmak üzere 30 günlük bir kampanya yapıyoruz. Buna göre, peşin ve kredili alımlarda yüzde 20 indirim yapma kararı aldık. Bu çok önemli bir adım… Bizler için büyük bir rakam… Büyük bir özveri… Gerçekten gövdemizi taşın altına koymuş oluyoruz.

Bu indirim, aylarca sürebilecek bir indirim değil. Tabii, yerindeyse kârlarımızı sıfırlıyoruz. Bunu hem peşin alımlara hem de yüzde 0,98’le konut kredisi kullanan tüm alıcılara uygulayacağız. Bununla birlikte peşinatı da yüzde 5’e çekiyoruz.

Fiyatları asla artırmayacağız. Burada Türkiye’nin önde gelen 41 gayrimenkul firması var. Sabit fiyat garantisiyle aynı fiyatları sonuna kadar, kampanya boyunca sürdürmeyi vadediyoruz. Temel hedefimiz orta kesim, genç kesim, 25-30-40 yaş grubu… Yüzde 14, yüzde 15’lere varan mevduat faizlerinin olduğu bir ortamda yüzde 12 ile kredi kullanmak tam anlamıyla bir sübvansiyondur. Sosyal devlet olmanın gereği olarak, toplumun ihtiyaç duyan kesimlerinin konut edinmesi için yürütülen bir çalışmadır.”

 

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım: “781 bin liralık konut 340 bin lira daha ucuza geliyor”

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da kampanyanın avantajlarına değinirken kampanya kapsamında 41 şirketin bir aylık sürede 3 milyar liralık satış yapmasını beklediklerini bildirdi:

“781 bin liralık bir daireyi bu şekilde kampanya ile aldığımızda yüzde 20 indirimle 625 bin liraya iniyor. Yüzde 5 peşinat 31 bin lira… 36 aya kadar yaydığımız diğer yüzde 15’lik kısmı 93 bin lira… Bankadan alacağı 500 bin liralık kredi ile 0,98 ile 120 ay aldığı vakit ayda 7 bin lira civarında bir para ödüyor. Böylelikle toplamda 977 bin liraya geliyor. Şayet yüzde 20 indirim olmasaydı ve faiz oranı yüzde 0,98 değil de yüzde 1,16 olsaydı bu daire, 1 milyon 317 bin lira gibi bir rakam oluyordu. İşin özü, bu alım-satımdaki vergi indirimlerini de koyarsak bu yüzde 27’lik bir indirim oluyor. Konut, tam 340 bin lira daha ucuza geliyor.”

 

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin: “Uzun zamandır fiyat artırmadık”

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin ise maliyet artışına rağmen uzun zamandır fiyatı artırmadıklarını belirterek, içinden geçilen bu zor süreçte kendilerinin de bankalar gibi maksimum katkı sağlamak istediğini söyledi.

 

Kampanyaya katılan inşaat şirketleri 
Sur Yapı, Ağaoğlu, Artaş, Arven, Çukurova, DAP Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Ege Yapı, EYG Group, Fer Yapı, Garanti Koza, Gürallar Yapı, İş GYO, Kuzu Grup, Mesa, Nef, Sinpaş, Solid, Torunlar GYO, Akkuş Gayrimenkul, Akzirve Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Antyapı, Babacan Holding, Baysaş, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Gedizler, Haldız İnşaat, Halk GYO, Hasanoğlu Müh. İnş, Kiler GYO, Kütahya Seramik, Nuhoğlu, Obaköy Gayrimenkul, Polatyol, Tahincioğlu Gayrimenkul, Teknik Yapı, Yiğit Group ve 24 Gayrimenkul.


BENZER YAZILAR