Köpek dostu evlerin 7 özelliği

Yazıyı paylaş:

Köpekler, kendilerini huzurlu ve güvenli hissettikleri evde mutlu olurlar. Ancak köpekler için evde güvenliği sağlamak o kadar da kolay değildir. Çoğu zaman evinizi baştan aşağıya getiren bu sevimli arkadaşınız, istemeyerek oyun amaçlı bazen eşyalarınıza zarar verebilir ya da sabaha kadar havlayarak komşularınızı rahatsız edebilir.

7 maddede köpek dostu evlerin ortak özellikleri

Bu sebeple ev seçerken kendi istekleriniz kadar sevimli arkadaşınızın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalısınız. Peki köpek dostu evlerin olmazsa olmaz ortak yanları nelerdir?

1) Ses geçirmeyen duvarlar

Köpek olan evin duvarlarının da yalıtımlı ve ses geçirmez olması gerekiyor. Oyun oynamayı seven, bazı geceler hiç susmadan havlayan köpeğinizin sesinin komşularınızı rahatsız etmemesi ve şikayetleri engellemek için evinizin ses yalıtımlı olmasına dikkat edin.

2) Dayanıklı ve lekesi çabuk çıkan kumaşlar

Salona çok yakıştırdığınız koltuğunuzu bir sabah hasar görmüş bir şekilde bulabilirsiniz. Bu sebeple evinizdeki eşyaların kumaşları her zaman sert ve dayanıklı olmalı. Böylece hem siz hem de köpeğiniz daha mutlu olacaktır.

 

3) Pahalı halılara “elveda” deyin!

Hayvanlarla birlikte yaşamanın getirdiği alışkanlıklardan biri de mümkün olduğunca ekonomik fiyatlı halı satın almaktır. Köpekler için halı bir oyun alanıdır, bu sebeple evinize pahalı halı almak yerine ekonomik fiyatlı kullan at modeli halıları tercih etmelisiniz.

4) Oda kapılarına dikkat!

Bütün köpekler özellikle bazı dönemlerinde kemirme ihtiyacı duyabilir. Bu sebeple kapı, masa gibi ahşap eşyalarınız itinayla kemirilecektir. Bu eşyalarınızı seçerken biraz daha dayanıklı olanları seçmenizi tavsiye ederiz. Diğer yandan evde onlar için bir oyun alanı oluşturarak, kemirecek farklı şeyler sunarsanız belki evinizdeki eşyaları kemirilmekten kurtarabilirsiniz.

5) Onlar da çiçekleri en az sizin kadar seviyor ama…

Saksıda çiçek, köpek ya da kediler için mükemmel bir oyuncaktır. Saksıyı yere düşürmek, toprakla oynamak onlar için ayrı bir zevktir. Bu sebeple evinizdeki saksı çiçeklerini ya ulaşamayacakları yerlerde saklayın ya da bu hobinizden bir an önce vazgeçin.

6) Aksesuar seçerken dikkat edin

Köpeklerin oyuncak olarak gördüğü bir diğer eşya ise evinize farklı bir hava katan aksesuarlardır. Bu aksesuarları seçerken “elbet bir gün kırılacak” diye düşünüp daha ekonomik fiyatlı olanı seçmenizi tavsiye ederiz. Özellikle cam aksesuarlar meraklı bir köpek ya da kedi tarafından aşağı atıldığında kırılarak, sevimli dostunuza da zarar verebilir.

 

7) En büyük kurtarıcınız: Tüy toplayıcı rulo

Evinizde sevimli dostunuzla yaşıyorsanız hayatınızın vazgeçilmezlerinden biri de tüy toplayıcı rulo olacaktır. Sevimli dostunuz özellikle bazı dönemler çok fazla tüy dökecek, bu tüyler koltuğunuz, yastığınız ya da kıyafetlerinizde yerini alacaktır. Tüy toplayıcı rulo ile bu tüylerden kolayca kurtulabilirsiniz.


BENZER YAZILAR