Kriz zamanlarında emlak satışı için önemli taktikler

Yazıyı paylaş:

Corona virüs pandemisinin küresel ekonomiyi zorlamasıyla, gayrimenkul satmak için zor bir zaman olduğu düşünülse de veriler bu dönemde satışın imkânsız olmadığını gösteriyor. Aynı zamanda konut alımında yapılan teşvikler emlak piyasasını olumlu yönde etkileme eğiliminde. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın yüzde 90’a çıkarılması alıcılar için önemli bir fırsat oluşturdu.

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yeni tip Corona virüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, 18 Mart itibarıyla tapu işlemlerinin Web Tapu üzerinden de yapılmaya başlanmasıyla konut satın almak isteyenler, evlerinden çıkmadan bugüne kadar 113 bin işlem yaptı. Bu süre içinde de 29 bin 748 konut, online olarak satıldı.

Tüm bu veriler online satışın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Birçok firma gibi evden çalışma sistemine geçen gayrimenkul ofisleri daha çok kazanç sağlamak için işte bu taktikleri izliyor.

 

Sanal ev turları

Potansiyel müşterinizle ev ziyareti gerçekleştiremiyorsanız, evi müşterinize götürebilirsiniz. Satılık ya da kiralık konutların videolu tanıtımlarına sosyal medya kanallarınızda, web sitenizde yer verebilir, Zingat.com’un üyelerine sunduğu ücretsiz hizmetlerden biri olan Foto-Video özelliğini kullanabilirsiniz.

Emlak ilanınızı video olarak da alıcıların dikkatine sunmak her zaman iyi bir fikirdir. Çünkü potansiyel alıcılarda daha gerçekçi bir duygu uyandırıyor. 360 derece görüntülenen evler de emlak siteleri ziyaretçilerinin oldukça ilgisini çekiyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Aktif sosyal medya kullanımı

Evde daha çok vakit geçirilen şu günlerde sosyal medya kullanımı da bir hayli fazla. Bu durumu en iyi şekilde değerlendirmek için sosyal medya kanallarınızı aktif ve profesyonel bir biçimde kullanabilirsiniz.

Takipçileriniz uzun süre paylaşım yapmayan, aktif görünmeyen bir adresi takip etmek istemez. Sosyal medya, uzmanlığınızı ortaya koymanız için güzel bir mecra. Portfoyünüzdeki ilanların dışında, bölgenizde gayrimenkul sektörünü etkileyecek gelişmeleri, ortalama ev fiyatlarını ve mutlu müşteri hikâyelerini paylaşabilirsiniz. Ayrıca takipçilerinize Instagram hikâyeleri, anketler ve diğer benzer yöntemler yoluyla doğrudan sorularınızı göndererek etkileşiminizi artırabilirsiniz.

Takipçilerinizin içeriklerinizi belirli bir zamanda, günde belirli bir sayıda görmeye alışması gerekir. Ancak ideal paylaşım zamanı ve gönderilerinizin ideal sıklığı platformdan platforma büyük ölçüde değişir. Bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz ilk şey, hangi zaman diliminin pazarlama gündeminize uygun olduğunu dikkatlice incelemektir. İkincisi, gönderinizi önceden planlamanıza olanak sağlayan uygulamaları kullanabilirsiniz.

Her zaman yorumlara ve mesajlara yanıt vermeye çalışın, olumsuz yorumları da yanıtsız bırakmayın. Olumsuz bir yoruma verilen olumlu cevap hiç cevap vermemekten daha iyi bir etki bırakacaktır.

Dijital pazarlamanın gücü

Sadece sosyal medya kanallarında değil, emlak sitesinde de dijital pazarlamanın gücünden daha çok yararlanabilirsiniz. Zingat.com mobil alanda da hem gayrimenkul danışmanlarına hem de gayrimenkul almak, satmak, kiralamak isteyenlere önemli bir deneyim sunuyor.

Kolay ve hızlı bir şekilde ilan verebileceğiniz ZingatPro uygulaması; kurumsal müşterilerin portföylerindeki ilanların istatistiklerini anlık takip edebilmeleri, ilanlarda güncelleme yapabilmeleri gibi özelliklerin yanı sıra ilanlar için gelen soruları anlık cevaplama ve filtreleme, arama yapma fırsatı da sunuyor. Kurumsal müşteriler ZingatPro uygulamasına Google Play ve App Store aracığıyla ulaşarak mobil cihazlarına indirebiliyor.

 

İlan aktarma

İlan aktarma, Zingat.com’da ilan yayınlama yöntemleri arasında sık kullanılanlar arasında. Özellikle başka sitelerdeki ilanlarını Zingat.com’da da yayınlayarak, Zingat.com ile daha çok emlak satışı ve kiralaması yapmak isteyen danışmanların favori işlemleri arasında dikkat çekiyor. İlan aktarma işlemini yapmak çok basittir. Sadece tek tık hareketiyle ilanlarınızı Zingat.com’a kolayca aktarabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın!

 

Portföy temizliği

Güncel olmayan ilanları portföyünüzden çıkarıp, yeni emlak ilanlarını ekleyebilirsiniz. Kaliteli ilan fotoğrafının satışı da kiralamayı da hızlandırır, bu konuda düzenlemeler yapabilirsiniz. İlandaki gayrimenkulün özelliklerini eksiksiz yazdığınızdan emin olup metni daha çekici hale getirebilirsiniz. Örneğin, (metroya yakınsa) başlıkta bu önemli özelliği ön plana çıkartabilirsiniz.

 

Emlakta yeni trend: Online konut satışı!

BENZER YAZILAR