Küçük mutfağınızı büyük göstermenin yolları

Yazıyı paylaş:

Küçük mutfağınızı hem kullanışlı bir hale getirebilir hem de daha büyük gösterebilirsiniz. Nasıl mı? İşte küçük mutfağınızı büyük göstermeniz için önemli ipuçları…

 

Eşyalar birbirine yakın olmalı

Fırın, buzdolabı ve yemek masası gibi temel eşyaların birbirine yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Birbirinden uzak görünen eşyalar dağınıklık hissi vererek rahatsızlık yaratabilir. Gömme dolaplar daha düzenli bir görünüm sağlar.

 

 

Duvarları değerlendirin

Mutfak tezgâhınızın üzerindeki duvar boşluklarını veya uygun yerleri, mutfak eşyalarınızı asabileceğiniz askılarla değerlendirebilirsiniz. Aynı şekilde kupalarınızı da duvara asarak yerden tasarruf edebilirsiniz.

 

Aydınlatın

Küçük mutfağınızı daha geniş göstermek istiyorsanız aydınlatmalısınız. Karanlık yerler daha boğuk ve kasvetli bir alanda hissetmenize yol açar. Mutfağınız gün ışığı almıyorsa spot ışıkları deneyebilirsiniz.

 

 

Fonksiyonel ürünleri tercih edin

Fonksiyonel ürünler etrafın dağınık görünmesini engeller ve yerden kazanmış olursunuz. Örneğin; dolap içi raflar kullanarak, mutfak gereçleriniz için fazladan depolama alanı yaratabilirsiniz.

 

 

Çok yer kaplamaması için duvara monte edilen masaları tercih edebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman masayı açabilir, istediğiniz zaman da kolaylıkla kapatabilirsiniz.

 

Mutfak düzenlemesi için 7 iyi fikir!

BENZER YAZILAR