Lüks ev satın almak isteyenler için 6 ipucu

Yazıyı paylaş:

Lüks konuta olan talep her geçen gün artıyor. Lüks evler; alıcısına prestij ve ayrıcalık katan konutlar hâline geliyor. Bu evlere sahip olmak sanıldığı kadar kolay değil! Beklenti ve bütçenize uygun lüks konutu nasıl satın alabilirsiniz? Lüks konut satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte lüks ev satın almak isteyenlere öneriler…

1. Arama sürecini öğrenin
Lüks ev satışı, diğer konutların satış sürecinden farklı bir şekilde ilerleyebilir. Eğer lüks ev birinci el ise kolaylıkla ilanlardan bu konutlara ulaşabilirsiniz. Ancak ev ikinci el ise bazı durumlarda satıcının mahremiyetini korumak için lüks evin ilanı çıkmayabilir. Bu noktada lüks konut satışı yapan profesyonel gayrimenkul danışmanlarına ulaşmak önemli bir adımdır.

2. Fotoğrafların ötesine geçin
Emlak sektöründe fotoğraf önemli bir detaydır. Her ne kadar son yıllarda özellikle lüks konut sektöründe fotoğrafa gereken özen gösterilse de bazen fotojenik olmayan görsellerle karşılaşmanız mümkün! Bu sebeple evin kendisini daha yakından görmek için haritaları kullanabilir, hem evi hem de çevresini görebilirsiniz.

 

Sokak Görünümü, Zingat.com emlak ilanlarında!

 

3. Profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla çalışın
Lüks ev ararken, bu süreci doğru ve hızlı yönetmenizi sağlayacak bir gayrimenkul danışmanı bulmanız bu süreçte kritik bir önem taşıyor. Profesyonel bir gayrimenkul danışmanı müşterileri için karar vermez ancak doğru önerilerde bulunur. Başarılı bir gayrimenkul danışmanının beklentilerinize ve bütçenize uygun evi çok kısa bir sürede bulacağından emin olabilirsiniz.

4. Bankanızı seçin
Eğer evin bir kısmı için kredi çekmeyi düşünüyorsanız, bankanızı seçmelisiniz. Tavsiyemiz ise güçlü ilişkilerinizin ve portföyünüzü olduğu bankayı tercih etmeniz. Böylelikle istemiş olduğunuzu krediyi kolayca alabilirsiniz.

5. Geleceği öngörün
Eğer yeni başlayan bir projeden lüks bir konut satın alacaksanız, zaman çizelgesini mutlaka öğrenin. Herhangi bir inşaat gecikmesi olması durumunda, nakitinizi uzun süre buraya bağlamak istemezsiniz.

6. Pazarlık yapmayı unutmayın!
Gayrimenkul danışmanınız, beklenti ve bütçenizi karşılayan evleri bulduktan sonra beraber sizin için en uygun olan lüks konutu seçin ve fiyat konusunda pazarlık yapmayı unutmayın!

 


BENZER YAZILAR