Lüks ev satmanın 5 etkili yolu!

Yazıyı paylaş:

Lüks ev satmak, normal standartlarda bir ev satmaktan daha zordur ve sabır gerektirir. Lüks bir rezidans, köşk ya da çiftlik evinin standartları diğerlerine göre çok farklı… Bu sebeple lüks ev satarken farklı bir müşteri kitlesiyle karşı karşıya olduğunuzu unutmayın! Lüks ev yatırımı yapacak olan potansiyel müşteriler, daha fazla sorgulayıcı ve seçici oluyor. 

 

İşte lüks ev satarken dikkat etmeniz gerekenler…


1) Lüks gayrimenkul piyasasını bilin

  • Lüks gayrimenkul pazarı gayrimenkul sektöründe uzmanlaşılması gereken bir alan… Satışta başarı için lüks evlerin standartları konusunda geniş bilgiye sahip olmalısınız.
  • Günümüzde standart projelerde bulunan havuz, yürüyüş parkuru gibi sosyal donatılar artık lüks projeler için yeterli değil. “Lüks konutların özellikleri nedir?”, “Bu evlerin fiyat aralıkları nasıl?”, “İkinci el lüks konutlarda nasıl bir prosedür yürütülür?” gibi soruların cevaplarına hâkim olmalısınız.

 

2) İlk izlenimi önemseyin

  • Lüks ev satarken ilk izlenimin önemli olduğunu unutmayın!
  • Amacınız potansiyel müşterilerinize mükemmel bir ev sunmak olmalı. Değeri daha yüksek olan bu evleri potansiyel müşterilerinize satmak için mutlaka ön hazırlık yapmalısınız. Öncelikle işe ilk olarak temizlik ve evin organizasyonuyla başlayın.
  • Eğer ikinci el lüks ev satıyorsanız peyzaj konusunda ufak tefek değişikliklerde bulunabilirsiniz.
  • Eşyalı ev satıyorsanız mobilya, aydınlatma gibi konulara dikkatli olun. Potansiyel müşterilerinize görsel olarak temiz, düzenli bir ev sunun.
  • Portföyünüzdeki lüks evlerin dikkat çeken yönlerini ön plana çıkarın.

3) Pazarlama kanallarını kullanın

  • Lüks ev satışında pazarlama önemli bir etken… Pazarlamanın farklı kanallarını kullanarak, lüks ev satma konusundaki başarı şansınızı artırabilirsiniz.
  • Malum internet, ulaşılabilirlik ve kullanılabilirlik anlamında artık vazgeçilmez bir hale geldi. Bu nedenle mutlaka şirketinizin bir web sitesi, sizin de kişisel bir blogunuz olmalı. Bu web sitesi ve blog üzerinden hem potansiyel müşterilerinizi bilinçlendirecek bilgiler verebilir hem de portföyünüzü burada yayınlayabilirsiniz.

  • Aynı şekilde Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya mecralarını etkin olarak kullanmalı, potansiyel müşterilerinizle bu platformlardan doğru iletişim yürütmelisiniz.

 

Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!  

 

4) Profesyonel fotoğraf yetmez, video da çekin!

  • Profesyonel fotoğraf çekimi lüks ev satışının olmazsa olmazları arasında…
  • Potansiyel ev alıcılarının yüzde 83’ünün bir emlak ilanında en önemli detay olarak fotoğrafı göstermesi ve ilandaki profesyonel fotoğrafların sizi satışa yüzde 39 daha fazla yaklaştırması, bu konuya önem vermeniz gerektiğini gösteriyor.
  • Ancak lüks ev satışında profesyonel fotoğraf yeterli olmayabilir. Buna ek olarak hikâyesi olan video çalışmaları da satış etkisini artırabilir. Bu videoya evin tüm detaylarını aktaran bir tur olarak bakabilirsiniz. Bu kısa tur ev satın alacak kişilerin aklında ön bir fikir oluşmasını sağlar. Bu videoyu YouTube’da, kendi web sitenizde ya da blogunuzda yayımlayabilirsiniz.

 

Emlak satışında YouTube nasıl kullanılır?  

 

5) Randevu sayısını artırın

  • Evi nasıl göstereceğiniz kritik bir durumdur. Portföyünüzdeki lüks evi ne kadar çok gösterirseniz, kaliteli potansiyel müşteri sayınız da o kadar artar. Satacağınız ev için potansiyel müşterilerinizi arayarak, bir randevu programı oluşturun.
  • Randevularda, potansiyel alıcıların sorularından yola çıkarak notlar alın, evin eksik yönlerinin tamamlanması konusunda harekete geçin ya da müşterilerinizi portföyünüzdeki farklı bir lüks evi önerin. Mesela havuzu küçük olduğunu belirten bir müşterinizi, portföyünüzdeki havuzu daha büyük olan bir lüks ev için yönlendirebilirsiniz.


BENZER YAZILAR