Maketten konut satışında yeni dönem

Yazıyı paylaş:

Maketten konut almayı düşünenler dikkat! Ön ödemeli konut sahibi olacak tüketiciler için yeni değişiklikler yapıldı. Maketten konut satışı ile ilgili yenilikler neler?

23 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile konut satışı ile ilgili değişikliklere gidildi. KHK ile birlikte maketten konut satışında yapılan yeni düzenlemelerde neler yer aldı?

 

Maketten ev alanlar için 5 öneri!

 

Konut alacaklar için yeni dönem

Yeni düzenleme ile birlikte konut alacaklar için hayata geçirilecek düzenlemeler şöyle:

• Tüketiciler konut satışında sözleşmeden dönme süresi değişti. Sözleşme tarihinden itibaren 24 aya çıkarıldı.

• Ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olduğunun altı çizildi.

• Konut sözleşmesinden dönülmesi durumunda, tüketicinin ödeyeceği tazminat miktarları süreye bağlı olarak artırıldı.

• Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı; konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile sözleşme tarihinden itibaren ilk 3 ay için sözleşme bedelinin yüzde 2’sine, 3-6 ay arası için yüzde 4’üne, 6-12 ay arası için yüzde 6’sına ve 12-24 ay arası için de yüzde 8’ine kadar tazminatın ödenmesini isteyebilecek.

• Sözleşmeden dönülmesi durumunda, tüketiciye iade edilecek miktar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge, dönme bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 180 gün içinde tüketiciye geri verilecek.

 

Yatırım amaçlı alınacak evde aranacak 8 özellik

BENZER YAZILAR