Malatya’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Yazıyı paylaş:

Malatya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 786 bin 676 nüfusu ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık ikinci şehri olarak dikkat çekiyor. Türkiye’nin büyükşehirleri arasında yer alan ve kayısı diyarı olarak bilinen Malatya’nın ekonomisi sanayi ve tarıma dayanıyor. Hızla gelişmeye devam eden Malatya’da yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.

 

Malatya ulaşım olanakları ile öne çıkıyor!

Şehrin hemen hemen her ilçesinden merkeze kolaylıkla ulaşım sağlanıyor. Ulaşım imkânlarının fazla olduğu Malatya’da ulaşım için halk otobüsleri, dolmuşlar ve trambüsler (Türkiye’de ilk kez Malatya’ya kurulan toplu taşıma sistemi) kullanılıyor. Diğer taraftan bölgeden yaz aylarında da Antalya’ya, Almanya’nın Frankfurt ve diğer Avrupa şehirlerine, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollere, uçuşlar düzenleniyor.

 

Malatya konut fiyatları dikkat çekiyor!

Bölgenin öne çıkan şehirlerden Malatya’da gayrimenkul sektörü de yakından takip ediliyor. Özellikle şehirde satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcıların ilgi odağındaki konuların başında geliyor. Peki, Malatya kiralık daire fiyatları ne kadar? Malatya’nın konutta kazandıran ilçesinde kira fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte Malatya’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

 

Malatya kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Malatya’da İnönü Üniversitesi yer alıyor. Şehirde yaşayanlar, Üniversite eğitimi için bölgeye gelen öğrenciler ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler kiralık daire fiyatlarını araştırıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Malatya kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 348 TL, maksimum 580 arasında belirtiliyor. Malatya’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı ise 464 TL olarak ölçümleniyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Yeşilyurt kiralık daire fiyatları 368 TL’den başlıyor!

Malatya’nın en kalabalık ilçesi Yeşilyurt, satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yerlerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Yeşilyurt kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, 368 TL ile 513 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 490 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 26 yılı buluyor.

 


BENZER YAZILAR