Malatya’da satılık daire fiyatları ne kadar?  

Yazıyı paylaş:

Malatya, yaklaşık olarak 781 bin nüfusuyla Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık ikinci şehri… Aynı zamanda bölgenin en gelişmiş şehri olan Malatya kayısı diyarı olarak biliniyor. İlde iki organize sanayi bölgesi yer alıyor. Üçüncü organize sanayi bölgesinin altyapı ihaleleri tamamlandı. Malatya’da şehir içi ulaşım dolmuş, trambüsler (Türkiye’de ilk kez Malatya’ya kurulan toplu taşıma sistemi) ve halk otobüsleri ile yapılıyor.  İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra yaz sezonunda Malatya’dan Antalya’ya  uçuşlar yapılıyor. Ayrıca Malatya’dan Almanya’nın Frankfurt ve diğer Avrupa şehirlerine ulaşım sağlanıyor. Ulaşım avantajların yanı sıra Malatya son yıllarda artan yatırım projeleriyle de dikkat çekiyor.

 

Malatya kentsel dönüşüm projeleri

Hızla büyümeye devam eden Malatya’da ulaşım, kentsel dönüşüm projeleri emlak piyasası için büyük önem taşıyor. Yakın bir zamanda hayata geçirilmesi planlanan “Taştepe-Hanımın Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında 2000 adet konut yapımı planlanıyor.  Projede; 90 metrekare ile 120 metrekare büyüklüğünde 6 ve 7 katlı olarak planlanan konutların yanı sıra, 1 ana okulu, 1 ilkokul, 1 ortaokul, 2 cami, 40 adet dükkân, 1 belediye hizmet alanı ile 21.000 metrekarede yeşil alan düzenlemesi bulunuyor.

 

Malatya satılık daire fiyatları  

Malatya satılık ev ve kiralık seçeneklerinin fazla olduğu illerden.  Zingat.com Bölge Raporuna göre, Malatya’da satılık konut fiyatı ortalama 100 metrekare için; 82 bin 370 TL ile 137 bin 284 TL arasında değişiyor. Malatya kiralık konut fiyatları da yine ortalama 100 metrekare için minimum 316 TL ile maksimum 526 TL bandında değişiklik gösteriyor. Şehirde ortalama 100 metrekare için ortalama satılık konut fiyatı 109 bin 827 TL olurken, kiralık fiyatı da 421 TL olarak belirtiliyor.

 

Malatya’da konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl

Malatya satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları %1.36 artış gösterdi. Şehirde ortalama konut metrekare fiyatları 1.098 TL olarak hesaplanıyor.  İlde kiraya verilen konutun yatırım geri dönüş süresi ise 22 yılı buluyor. Geri dönüş, diğer ismiyle amortisman süresi; gayrimenkul yatırımının sağladığı kira benzeri gelirlerle kendini geri ödeme süresi olarak tanımlanıyor.

 

Malatya konut projeleri

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Malatya konut projeleri bölgeye olan ilgiyi artıyor. Özellikle son yıllarda artan markalı konut projelerinde voleybol, basketbol sahası, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, toplantı salonları gibi sosyal alanların yer alması ev sahibi olmak isteyenleri yeni bir yaşama davet ediyor.

 

 


BENZER YAZILAR