Manzara Adalar’a çevre dostu ödül!

Yazıyı paylaş:

İş GYO’nun Kartal‘da bulunan karma projesi Manzara Adalar projesinin iki ofis bloğu doğaya, ekosisteme duyarlılığı ve yüksek çevreci performansı ile Amerikan Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından tescillendi ve “Core&Shell” kategorisinde LEED Platinum (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası almaya hak kazandı. Türkiye’de “Core&Shell” kategorisinde LEED Platinum alabilen sadece 8 proje bulunuyor.

 

 

Prestijli yeşil bina sertifikası olarak bilinen LEED Platinum Sertifikası; arazinin sürdürülebilirliği, su verimliliği, enerji verimliliği, iç mekân yaşam kalitesi, inovasyon ve son olarak eklenen yerel önem kriterlerine göre mimari yapıları değerlendiriyor. İş GYO Manzara Adalar projesinin ofis blokları toplam 81 puan alarak yeşil bina sertifikasına layık görüldü.

 

 

Sürdürülebilir bir gelecek için sosyal ve çevresel sorumlulukların bilinciyle doğaya uyumlu ve ekosisteme duyarlı projeler geliştirdiklerini dile getiren İş GYO Genel Müdürü Hasan Kimya Bolat; projelerinin başından itibaren doğaya duyarlı, ihtiyacı kadar tüketen bir anlayışla tasarladıklarını, İş GYO’nun Kartal’daki Manzara Adalar projesinin iki ofis bloğunun almaya hak kazandığı LEED Platinum Sertifikası bu hassasiyetin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Bolat, bundan sonraki projelerinde de de çevreye duyarlı yaklaşımı devam ettirerek örnek projelere imza atacaklarının da altını çizdi.

 


BENZER YAZILAR