Mersin’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Yazıyı paylaş:

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin, Türkiye’nin en kalabalık on birinci şehri olarak öne çıkıyor. Sahil bandındaki konumuyla dikkat çeken Mersin’in ekonomisi tarım, ticaret ve sanayiye dayanıyor. Aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan şehir ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip olmasıyla diğer yerlerden ayrılıyor. Deniz ve yayla turizmi potansiyelinin yüksek olduğu şehirlerden Mersin’de toplam 13 ilçe bulunuyor. O ilçeler ise şöyle: Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık ve Çamlıyayla. 2017 TÜİK verilerine göre, Mersin’in en kalabalık ilçesi Tarsus, en az nüfuslu ilçesi ise Çamlıyayla oldu.

 

Mersin emlak piyasası yakından takip ediliyor!

Yazlık konut alımlarının yüksek olduğu yerlerden Mersin, turizminin yanı sıra gayrimenkul sektöründe de adını duyurmayı başardı. Farklı konut tiplerinin bulunduğu şehirde satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Mersin’de, özellikle sahil şeridindeki ilçeler yoğun ilgi görüyor. Peki, Akdeniz’in yıldızı parlayan şehirlerinden Mersin’de kiralık daire fiyatları ne kadar?  İşte Mersin’de kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

 

Mersin kiralık daire fiyatları ne kadar?

Liman şehri Mersin’de üç üniversite kampüsünün bulunması kiralık daire arayışını hızlandıran etkenler arasında yer alıyor. Ayrıca kiralık daire fiyatları, bölgede yaşamak ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Mersin kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 541TL, maksimum 901 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 721 TL olarak ölçümleniyor.

 

Mersin’de yeni projeler artış gösteriyor!

Mersin’de son yıllarda yeni projeler artıyor. Özellikle ulaşım projeleri doğrudan konut fiyatlarını etkiliyor. Hızla gelişmeye devam eden şehirde, ulaşım projeleri devam ediyor. Bölgede ulaşım sorununun çözülmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hafif Raylı Sistem Projesi’nin, 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Mezitli-TCDD Garı arasında toplam 16,24 kilometre uzunluğunda olacak olan hat, Mersin Gar’ından başlayacak ve Mezitli’de sona erecek. Diğer taraftan bölgede devam eden “Akıllı Dokunuş Projesi” ile yenilikçi çözümler üretilerek bazı cadde, bulvar ve kavşaklarda yeniden düzenleme yapılacak.

Mersin’de yer alan kiralık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Mersin kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR