Mersin’de konut yatırım geri dönüş süresi 17 yıl

Yazıyı paylaş:

Mersin, Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 1 milyon 793 bin 931 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık on birinci şehri olarak öne çıkıyor. Ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip olan Mersin, deniz ve yayla turizmi potansiyeli oldukça yüksek şehirlerinden biri. Ekonomisi; tarım, ticaret ve sanayiye dayanan Mersin, hızla gelişmeye devam ediyor.

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda konut fiyat artışı ile dikkat çeken Mersin, yazlık konut aramalarının en yüksek olduğu yerlerden. Akdeniz’in konutta kazandıran şehri Mersin’de toplam 13 ilçe bulunuyor. Aynı zamanda Mersin’in sahil şeridinde bulunan ilçelerindeki konutlar oldukça ilgi görüyor. Peki, Mersin satılık daire fiyatları ne kadar? Mersin’in konutta kazandıran ilçesi hangisi?  İşte Mersin emlak piyasası hakkında merak edilenler…

 

Mersin satılık daire fiyatları 112 bin 124 TL’den başlıyor!

Mersin’de hemen hemen her bütçeye uygun satılık daire bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Mersin satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.35 artış gösterdi. Mersin şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.495 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 17 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Mersin satılık ev fiyatı 100 metrekare için, en düşük 112 bin 124 TL, en yüksek 186 bin 900 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 149 bin 499 TL olarak belirtiliyor.

 

Mersin kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, her bütçeye uygun konutların bulunduğu Mersin’de ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı minimum 541 TL, maksimum 901 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 721 TL olarak gösteriliyor.

 

Mersin’in konutta kazandıran ilçesi: Erdemli

Mersin genelinde satılık konut fiyatında, en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe Erdemli oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Erdemli satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.42 artış gösterdi. Erdemli ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.593 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 23 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Erdemli’de satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 119 bin 493 TL ile 199 bin 200 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 159 bin 324 TL olarak gösteriliyor.

 

Mersin projeleri neler?

Mersin’de yeni projeler artış gösteriyor! Akdeniz’in yıldızı parlayan şehri Mersin’in en dikkat çeken projesi ise Hafif Raylı Sistem. Bölgede ulaşım sorununu çözmek amacıyla hayata geçirilen Ulaşım Master Planı kapsamında hazırlanan Hafif Raylı Sistem Projesi’nin, 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Mersin satılık daire ilanlarını yakından görüntülemek istiyorsanız, tüm Mersin satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR