MetaReal: Dünyanın ilk hem gerçek hem sanal evi

Yazıyı paylaş:

Metaverse dünyası ve bu sanal evrendeki arsa satışlarının yankıları sürerken, bu kez de MetaReal ev ile karşı karşıyayız!.. MetaReal yerine “MetaGerçek” demek de mümkün tabii, ama bu evi diğer tüm evlerden farklı kılan yanını hemen belirtelim: Hem Metaverse’de hem de gerçek dünyada var olması ve aynı anda satışa çıkması!

Açık artırmayla satılacak bu ev, dünyanın ilk “MetaGerçek” evi. Üstelik bu evdeki her odanın metaverse’te kusursuz bir karşılığı olacak.

MetaReal nedir?

ABD merkezli lüks gayrimenkul danışmanlığı şirketi ONE Sotheby’s International Realty ve sanal mekânlar tasarlamakta uzmanlaşan Voxel Architects bir araya geldi, müteahhit ve NFT koleksiyoncusu Gabe Sierra ile birlikte dünyanın ilk “Meta Real” (MetaGerçek) evini tanıttı.

Gabe Sierra, Forbes dergisine verdiği demeçte yaratılmak istenen deneyimi şu sözlerle anlatıyor:

“Evin metaverse’teki karşılığı, gerçek dünyadaki evin bir uzantısı olacak ve alıcının dünyanın dört bir yanından gelen konuklarla ev içi toplantılara, etkinliklere ve partilere ev sahipliği yapmasına olanak tanıyacak. Meta veritabanı ile gerçeklik arasındaki çizgileri bulanıklaştıran bir deneyim yaratıyoruz. Bir ejderhayla dövüştüğünüzü, dağları aştığınızı ve nihayet yeni Bored Ape NFT’nize göz atmaya gelen arkadaşlarınız tarafından karşılandığınız metaverse mülkünüze geldiğinizi hayal edin. Sanal oturma odanızda etkileşime girdikten sonra metaverse’ten çıktığınızda aynı evin gerçek dünyadaki versiyonu içinde oturuyorsunuz. Yaratacağımız deneyim tam olarak bu.”

MetaReal nasıl bir ev ve nerede?

MetaReal, malikâneyi andıran büyük bir ev. 11 bin metrekarelik alana yayılacak. Toplam 7 yatak odası ve 9 banyodan oluşacak.

Voxel Architects tarafından yaratılacak sanal versiyonda da bu özelliklerin hepsi bulunacak.

Bu ihtişamlı ev 2022 yılının son çeyreğinde tamamlanacak. Nerede mi? Miami’nin prestijli mahallelerinden birinde, bir dönümlük arazide hayat bulacak.

NFT versiyonu ise The Sandbox metaverse’nin içinde konumlanacak. Burası, içerik oluşturucuların blok zincirindeki voxel varlıkları ve oyun deneyimlerinden para kazanabildikleri topluluk odaklı bir platform.

The Sandbox metaverse içinde “sanal evi” satın alacak kişi, gerçek dünyada fiziksel versiyonunun mülkiyet haklarına da sahip olacak.

 

MetaReal ya da MetaGerçek evin fiyatı

Dünyanın sanal evrende de karşılığı olacak ilk evi olarak şimdiden tarihe adını yazdıran MetaReal ile ilgili henüz bilinen sadece bu yılın son aylarında açık artırmaya çıkacağı. Yani, MetaReal fiyatı açıklanmadı.

Mülkün özel satış temsilciliğini ise işlemi ethereum blokzincirinde gerçekleştirmeyi planlayan ONE Sotheby’s görevlisi Michael Martinez üstlenecek.

 


BENZER YAZILAR