Mindful dekorasyon trendi hakkında bilmeniz gereken 7 şey

Yazıyı paylaş:

Son yıllarda tüm dünyada kabul gören mindfulness bir zihin hali… Sakinlik, kabullenme ve farkındalık mindfulness’in üç ana unsuru. Bu akım şimdi de “mindful dekorasyonu” olarak evlerde kendini gösteriyor. Peki nedir bu “mindful dekorasyon”?

Claremont College’de yapılan bir araştırmaya göre, fiziksel alanımız ile zihinsel durumumuz arasında yakın bir bağ var. Zihinsel duruluk ise özellikle pandemi ve takip eden dönemde evde geçirilen zamanların artması düşünüldüğünde, en çok ihtiyaç duyduklarımızdan… Böylesi bir zaman diliminde de mindful dekorasyonun yükselen trend olması oldukça olağan olmalı…

Mindful ev dekorasyonu nedir?

Evinize adım attığınız andan itibaren duygularına karşılık bulduğunuz, yaşadığınız anı hissetmenizi sağlayan bir mekan hayal edin. Farkındalığı yüksek yaşamanıza olanak tanıyan bir dekorasyon, sizi evinizde geçirdiğiniz zamanlarda daha mutlu ve huzurlu zaman vaat eder.

Mindful dekorasyon ile amaç hem rahatlayacağımız, hem zihinsel olarak odaklanmamızı kolaylaştıracak, hem de ilham ve motivasyon veren bir ev atmosferi oluşturmak…

Mindful ev dekorasyonu için yapmanız gereken 7 şey

Ev dekorasyonunda farkındalığı yüksek seçimler yapmanızı ve zihninizi gereksiz dağınıklıktan arındırmanızı sağlayan mindful dekorasyon için yapmanız gerekenleri 7 maddede takip edin.

 

1. Karmaşadan uzak, düzenli bir görünüm yaratın

Mindful dekorasyonda minimalist bakış açısı ön planda. Yaşam alanınızda karmaşadan uzak bir görünüm için anahtar kelimeniz ise “sade bir düzen”. Bu sade düzende bugünkü gerçek ihtiyaçlarınıza yönelik eşyaları görünür kılmaya özen gösterin. Geçmişten gelen obje ve aksesuarların hepsini sergilemeyin, yeni enerjilere evinizde yer açın.

 

2. Fazlalıklardan kurtulun

Mindful dekorasyonda temel felsefe, evinizde bulunan her eşyanın sadece hayatınıza değer katmak için orada olduğunu bilmeniz üzerine kurulu. Şimdi evinizin her bölümündeki eşyalara tekrar göz atın ve fazlalıklardan kurtulun. Dekorasyonda sadeleşmek size zihinsel sakinliği ve odaklanma gücünü kazandıracak.

 

3. Güzel kokular nefesinizi rahatlatsın

Sizde güzel duygular, hatırladığınızda gülümseten anılar yaşanan koku hangisi? Çiçeksi kokular mı, odunsu kokular mı, yoksa sabunsu kokular mı? Evinizi bu kokularla donatın, yaşam alanınızı size ilham ve mutluluk veren mis gibi kokular sarsın.

 

4. Bitkiler evinize doğanın enerjisini taşısın

Doğaya ve doğal yaşama en çok ihtiyaç duyduğumuz bu yıllarda bitkilerin enerjisi evinize yayılsın, dekorasyonunuza tase bir hava katsın. Evinizin sevdiğiniz, ışık alan köşelerini bitkilerinize ayırın.

 

5. Her gününüz aydınlık olsun

Ruh halimiz üzerinde ışığın etkisi yadsınamaz. Aydınlık bir ortam size daha yüksek farkındalık gücü ve yaşam enerjisi verir. Bir nebze de olsa rahatlayabilmek için evin girişi başta olmak üzere salon, yatak odası gibi bölümlerde doğru aydınlatma kullanmak gerekiyor. Evdeki karanlık köşeler, huzursuzluk yaratırken; daha aydınlık evler iyi hissetmenizi sağlıyor.

 

6. Mobilyalarınız işlevsel ve rahat olsun

 

Ev dekorasyonunda mobilya seçimi ayrı bir öneme sahip. Mindful ev dekorasyonunda ise mobilyalarınız mutlaka işlevsel ve rahat olmalı. Eşyalarınızda sade formlara ve renk tonlarına yönelmelisiniz.

 

7. Huzurlu bir köşeniz olsun

Evinizde kendinize uygun bir meditasyon köşesi oluşturmaya ne dersiniz? Biraz sessiz kalıp kendinizi dinleyebileceğiniz, gözlerinizi kapadığınızda güvende ve huzurlu hissedeceğiniz bu köşe için ihtiyacınız olan şeyler rahat bir minder, belki yumuşak bir örtü, mumlar ve aromatik tütsüler yakabileceğiniz bir ortam…

 

 


BENZER YAZILAR