Muğla’da 138 kaçak yapı yıkıldı

Yazıyı paylaş:

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Muğla’da kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapılarla yıkımlar sürüyor.

Muğla’da imar barışından faydalanan yapıları bakanlık müfettişleri ve imar denetçilerinin, dijital ikiz programı ile incelediği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda, Bakanlığın toplam 138 kaçak yapıyı yıktığı açıklandı. Yıkılan yapılar arasında 103 konut, 22 kıyı yapısı, 8 sosyal tesis, 2 otel, 2 villa ve 1 istinat duvarı bulunuyor.

 

Yöresel mimariye destek verene proje desteği sağlanacak

En çok kaçak yapı Bodrum’da

Yıkılan kaçak yapıların ilçelere göre dağılımına bakıldığında, en çok yıkım Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşti. Bakanlık Bodrum’da toplam 95 kaçak yapıyı yıkımını bitirdi. Bodrum’u 35 kaçak yapı ile Menteşe ilçesi takip etti. En çok yıkımın yapıldığı diğer ilçeler ise Marmaris, Datça ve Fethiye olarak kayıtlara geçti.

Bakanlık, yıkımların yanı sıra Yapı Kayıt Belgelerini de incelemeye aldı. Son yapılan incelemelerin ardından, 1300 Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi ve Bakanlığın ilk etapta 1300 yapıyı daha yıkacağı belirtildi.


BENZER YAZILAR