Müşteri mutluluğu için 5 önemli ipucu!

Yazıyı paylaş:

Müşterilerin isteklerine doğru çözümler sunarak, tavsiye edilen danışman olmak oldukça önemli çünkü mutlu müşteri, gayrimenkul danışmanına sürekli kazandırır.

Gayrimenkul danışmanları her gün farklı insanların emlak ihtiyaçlarına yanıt buluyor. Kurdukları ilişki ne kadar güçlü ve etkili olursa, emlak alım, satım ve kiralama oranları aynı oranda sonuca ulaşıyor. Müşteri mutluluğunu sağlayarak kalıcı başarıyı elde eden gayrimenkul danışmanları daha çok kazanma fırsatını da yakalıyor.

İşte müşteri mutluluğu için 5 önemli ipucu!

 

Gayrimenkul danışmanlarının 10 süper gücü!

 

1- İletişimin gücünü kullanın

Gayrimenkul danışmanları için iletişimde önemli olan farklı beklentilere ve isteklere sahip müşterilerle iletişim kurmanın tüm inceliklerini bilmek ve müşteri profiline göre doğru iletişim dilini kullanmaktır. Doğru sorular sorarak, müşterilerinizle gerçekten özel olarak ilgilendiğinizi gösterebilirsiniz.

Müşterinizin beklentilerini en iyi şekilde anlamak için; aradıkları mülkün türü ve özellikleri hakkında sorular sorabilir, başka bir gayrimenkul danışmanıyla çalışıp çalışmadıklarını ve hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını öğrenebilir ve böylelikle müşterinizin mutluluğunu artıracak yöntemlere ulaşabilirsiniz.

 

 

 

2- Sürdürülebilir iletişim kanallarını keşfedin

Müşterilerinizle sürdürülebilir iletişim kurduğunuzda iyi bir ilişki elde etmeniz mümkün. Ancak burada hangi müşterinizin hangi iletişim kanalını tercih ettiğini bilmeniz önemli. Bunun için de mülk satmak ya da almakla ilgili nasıl iletişime geçmeyi tercih ettiğini öğrenebilirsiniz. Bazı müşteriler telefonla aranarak bilgilendirilmeyi isteyebilir, bazıları ise kısa mesaj veya e-postayla önerdiğiniz gayrimenkulün emlak sitesindeki ilan linkini inceledikten sonra evi yakından incelemeyi tercih edebilir.

 

 

3- İyi bir dinleyici olun

Bir alıcıyla gerçek bir iletişim kurmak için, her gayrimenkul danışmanının iyi bir dinleyici olduğunu göstermesi gerekir. Uzun zamandır gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsanız, karşınızdaki müşterinin nasıl bir evle ilgilenebileceğini anlamanız daha kolaydır. Yine de düşüncelerinizi ifade etmeye başlamadan önce sözü müşterinize verin. İyi bir dinleyici olduğunuzda ve müşterinize onu gerçekten anlamak için dinlediğinizi hissettirdiğinizde olumlu sonuç alacağınızdan şüpheniz olmasın.

 

 

 

4- Müşteri profilini analiz edin

İyi bir dinleyici olduğunuzu gösterdikten sonra tecrübelerinizi konuşturabilirsiniz! Müşterinizin ev arayışında birden fazla daire göstermek yerine, beklentileri karşılayacak daireleri gezdirip daha hızlı satış ya da kiralama yapma avantajını yakalayabilirsiniz. Müşteriler de kendilerini anlayan danışmanlarla karşılaştıklarında hem memnuniyetleri artıyor hem de çalıştıkları danışmanı ve gayrimenkul ofisini yakınlarına tavsiye ediyor.

Evli, yalnız çalışan, emekli, öğrenci gibi müşteri profillerinin ihtiyaçlarına uygun evleri göstermek daha hızlı ev satışı yapmanızı sağlar.

 

5- Motivasyona önem verin

Kulaktan kulağa pazarlama günümüzün en etkili pazarlama yöntemleri arasında varlığını sürdürüyor. Bu nedenle müşterilerinizin memnuniyetini önemsemelisiniz. Hizmet verdiğiniz bir müşteriniz sizi çevresindeki birçok kişiye önerebilir. Onlarla güçlü bağlantılar kurmaksa iletişiminizi geliştirmekle kalmaz, müşterilerinizin motivasyonunu da artırır. Potansiyel müşterilerinize, mutlu müşterinizi referans göstermeniz, güvenilir bir gayrimenkul danışmanı olduğunuzun da ispatıdır.

 

 

Emlakta başarı için iş planı nasıl hazırlanır?

 


BENZER YAZILAR