Müşterilerinize e-posta gönderirken bunlara dikkat edin!

Yazıyı paylaş:

E-posta ile iletişim emlak sektöründe de önemli bir hâle geldi. Gayrimenkul danışmanları meslekleri gereği müşterilerle sürekli irtibat halindeler ve iletişim araçlarından biri de e-postalar.

E-posta gayrimenkul danışmanlarının hem hızlı iletişim kurmalarını hem de daha stratejik hareket etmelerini sağlar. Ancak müşterilerinize e-posta gönderirken kelimeleri dikkatli seçmeli, anlatmak istediğiniz konuyu kısa ve net bir şekilde aktarmalısınız.

Gayrimenkul danışmanları için sosyal medya sırları!

İşte gayrimenkul danışmanlarının müşterilerine e-posta gönderirken dikkat etmesi gerekenler…

  • Kelimeleri dikkatli seçin

E-posta gönderirken öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken en önemli şey kelimeleri dikkatli seçmenizdir. Unutmayın sözcüklerin karşı tarafta yaratacağı algı çok güçlüdür. Bu sebeple öncelikle ne söyleyeceğinizi ve nasıl ifade edeceğinizi düşünün. Düşünmeden gönderdiğiniz bir e-posta, sonrasında büyük bir yanlış anlaşılmaya yol açarak, sorunlu bir iletişime sebep olabilir.

Emlakta Facebook takipçilerini artırmanın 5 kolay yolu!
  • Emir cümlelerinden kaçının

Hiçkimse kendisine ne yapılacağını söylenmesinden hoşlanmaz. Örneğin, “Yapmanız gereken şey …”, “Bunu bana en kısa sürede gönderin ” gibi emir kipleri e-postada yüksek ses olarak algılanacaktır. Bu sebeple bir istekte bulunurken kibarca istemeli ya da sormalısınız. E-postanızda sıkça ‘lütfen’ ya da benzer şekilde talebi yumuşatan kelimeler seçebilirsiniz.

Emlak sektöründe Linkedln’i etkili kullanmanın 4 yolu!
  • Sinirli olduğunuzda cevap vermeyin

E-posta, sözlü iletişimin aksine, “Gönder” butonunu tıklamadan önce söylediklerinizi düzenlemenize olanak tanır. Zarar verici ya da suçlayıcı bir e-posta aldıysanız, hemen sinirlenmeyin ve karşınızdakinin tavrı ne olursa olsun kibar şekilde cevaplayın. Böyle bir e-posta aldığınızda, yanıt vermeden önce nefes almaya biraz zaman ayırın. Yanıtınızı hazırladığınızda, cevabınızın kızgın ya da kibirli olup olmadığını anlamak için yakınınızdaki birine okutun. Gerekirse göndermeden önce değişiklik yapın. Bu tür durumlarda biri kurtarıcı olmak durumda ve bu sizsiniz.

Twitter ile ev satmanın 7 etkili yolu!
  • Zor durumlarda e-postanın arkasına saklanmayın

Her şey e-posta ile iletilmek zorunda değildir. E-posta ya da telefon görüşmelerinin farklı zamanları vardır. Bir sorun olduğunda ya da konuşmak istemediğiniz bir müşteriniz olduğunda hemen e-postaya sığınmayın. Çünkü bu sorunu daha da karmaşık hâle getirecektir. Yani bir işlem zorlaştığında, sorunu telefon görüşmesiyle ya da mümkünse yüz yüze konuşarak çözmeye çalışmalı, konuşma bittikten sonra iletişimi olumlu bir şekilde e-postadan ilerletmelisiniz.

 


BENZER YAZILAR