Mutfağınızın yenilenmesi gerektiğini gösteren 4 işaret

Yazıyı paylaş:

Mutfak, her evin en çok vakit geçirilen odalarından biridir. Bu sebeple konforlu ve fonksiyonel olması hem sizin hem de misafirleriniz için son derece önemlidir. Mutfağın fonksiyonel olması yemek yapma zamanınızı azaltırken, aydınlık ve konforlu olması da sizin ve misafirlerinizin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Peki, uzun zamandır kullandığınız mutfağınızın yenilenmesi gerektiğini gösteren belirtiler nelerdir? Mutfağınızı daha fonksiyonel ve konforlu bir hâle getirmek için neler yapmalısınız? İşte mutfağınızın yenilenme vaktinin geldiğini gösteren 5 işaret…

1. Eski cihaz sayısı artmışsa
Evinize taşındığınızı günden beri sizinle olan mutfak cihazlarınızı mutlaka vardır. Atmaya kıyamadığınız ya da yenisini almayı sürekli ertelediğiniz… Ancak eski ve modası geçmiş cihazlar piyasadaki yeni modellerden daha az çekici olur ve daha fazla enerji tüketirler. Bir de onların ne kadar güvenliği olduğunu düşününün! Bu sebeple mutfağınızı yenilemeye eski cihazları atarak başlayabilirsiniz.

2. Hasar ve aşınma göze batıyorsa
Kimse mutfağın sonsuza kadar yeni kalmasını beklemiyor. Ancak sızıntı yapan bir buzdolabı ya da bulaşık makinesiyle oluşabilecek su tahribatı malzemelere bağlı olarak tezgah üstünü, zemini ya da duvarlarda hasar ya da aşınmaya sebep olabilir. Örneğin; çatlamış ya da soyulmuş bir tezgah üstü tehlikeli bakterilerin daha fazla üremesine sebep olabilir. Ya da lekeli bir tezgah ya da zemin misafirlerinizin gözüne çok hoş görünmeyebilir. Böyle bir durumda mutlaka tezgah ya da zeminin değişme zamanının geldiğini gösterir!

3. Elektrik sistemi sinyal veriyorsa
Mutfakta bozdolabı, bulaşık makinesi, fırın gibi birçok elektrikli alet bulunur. Bu sebeple elektrik sistemi mutfak için önemlidir. Eğer mutfakta sürekli elektrikle ilgili bir sorun yaşıyorsanız, mutlaka bir elektrikçiye danışmalısınız. Diğer yandan tezgah üzerinde bulunan aletler ya da mutfak eşyaları hem güvenlik hem de görünüm açısından çok hoş görünmeyebilir. Bunlar için de güvenli bir alan oluşturmalısınız.

4. Mutfakta kaos hakimse
Yemek yapmak esnasında zaman önemli bir kriterdir. Bu iş için sürekli çok geniş zamanınız olmayabilir. Mutfakta daha az vakit geçirmek için hangi eşya nerede bilmeniz önemlidir. Karışık ve sürekli tezgah üzerinde duran eşyalar bir süre sonra ortamda kaosa sebep olabilir. Bu sebeple mutfakta yeriniz varsa dolaplar ya da derin çekmeceler yaptırarak daha ferah bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Mutfakta yeni bir tasarım ve organizasyon stratejisi, kendi evinizde yemek yapmanın ve yemenin daha keyifli bir hâle gelmesini sağlayacaktır.

 


BENZER YAZILAR