Mutfak düzenlemesi için 7 iyi fikir!

Yazıyı paylaş:

Mutfaklar her evin en çok kullanılan ve dekorasyon fikirlerine en açık bölümlerinden biri… Tabii evin en hızlı dağılan, en çok düzen isteyen yerinin mutfak olduğunu söylemek de mümkün…

Siz de bir ev ile ilgili satın alma veya kiralama kararınızı verirken evin mutfağına bakanlardansanız, Zingat.com ilanları arasında “önce mutfak fotoğraflı” olanlara göre arama yapabilirsiniz! Zingat ile bu ayrıcalığı denemek isterseniz linke tıklamanız yeterli

 

Mutfakta geçirdiğiniz zamanı verimli kullanmak aslında hiç de zor değil. İşlevsel fikirlerle mutfağınızı yeniden düzenlemeye ne dersiniz? İşte birkaç iyi fikir…

 

1) Dağınıklığa son verin

Mutfak dolabınıza sığmayan ve dağınıklığa yol açan tabaklarınızı düzenlemek için tabak rafı kullanabilirsiniz. Üst üste yığın halinde bir görüntü yaratmak yerine, sıra sıra dizili tabaklar mutfağınızın daha düzenli görünmesini sağlar.

 

 

2) Pişirme işlemini kolaylaştırmak için baharatlıkları mıknatıslayın

Mutfağınızın boyutu ne olursa olsun, baharat rafları alanızı daraltabilir ve çok fazla yer kaplayabilir. Baharat seçimini kolaylaştırmak için dolabınıza mıknatısları ekleyebilirsiniz.

 

3) Sürgülü çekmeceden yararlanın

Sürgülü çekmeceler mutfağınız için pratik aynı zamanda oldukça işlevseldir. Tencere ve tavanlarınıza sürgülü çekmece yardımıyla kolayca erişebilirsiniz.

 

 

4) Gruplara ayırın

Mutfak eşyalarınızı kullanım alanlarına göre gruplara ayırarak düzenleyebilirsiniz. Sık kullanılan su bardağı ve tabak gibi eşyaları kolay ulaşabileceğiniz raflara yerleştirebilirsiniz. Diğer raflara ise kek kalıpları, oklava gibi daha az kullandığınız eşyaları koyabilirsiniz. Ayrıca bir çekmeceyi bölümlere ayırarak, mutfak takımlarınızı birlikte gruplayabilirsiniz.

 

5) Kupalarınızı sıralayın

Dolaplarınızın altına kancalar asarak ekstra depo alanı oluşturabilirsiniz. Mesela; tezgâhın üst kısmında yer alan duvara kancalar yerleştirebilirsiniz. Böylelikle yıkadığınız kupayı anında kancaya asabilirsiniz.

 

 

6) Kavanozların üzerine isim yazın

Kavanozlara yerleştireceğiniz mutfak gıdalarının üstüne isimlerini yazabilirsiniz. Örneğin; atıştırmalık ve çeşnileri yerleştireceğiniz kavanozlara isimlerini yazarak karışıklığa son verebilirsiniz.

 

 

7) Kaşıklığı ocağın yanına yerleştirin  

Pişireceğiniz yemeği rahatça karıştırmak ve altını tutturmak istemiyorsanız kaşıklık takımını ocağın yanına yerleştirmelisiniz.

 

 

2018 mutfak trendleri

 


BENZER YAZILAR