Mutfak stiliniz karakteriniz hakkında ne diyor?

Yazıyı paylaş:

Mutfak, bir evin kalbi gibidir. Evdeki tek bir odadır ama genelde sizin kim olduğunuz hakkında pek çok ipucu verir. Bu sebeple mutfak dekorasyonu yaparken, sizi anlatan bir tasarım tercih etmelisiniz. Uzun yıllar özel mobilya tasarımı yapan Martin Moore, hangi mutfak stilinin hangi karaktere uygun olduğunu anlatıyor…

 

  • Klasik


Klasik mutfak; geleneksel, şık ama asla sıkıcı olmayan bir tarzdır. Bu mutfak tarzını tercih edenler genellikle geleneksel ve harika yemekler yapanlardır. Klasik mutfaklar aynı klasik arabalara benzer; hiçbir zaman stilini kaybetmezler.Günümüzün klasik mutfak tasarımı, ahşap paneller, yumuşak ton renkler ve güvenilir modern cihazların bir araya getirilmesidir. Bu tür mutfak her zaman derli toplu olan ve iyi yemek yapanların tercihidir.

 

  • Mimari

Mimari mutfakları tercih edenler; yemeğe odaklanan ve vizyon katan kişilerdir. Mutfaktaki tüm eşyalar, ellerini uzanabileceği bir yerdedir. Tasarım konusunda hassas olan bu kişiler; mutfak eşyalarının faydası kadar estetik olmasına da dikkat eder. Bu mutfaklarda doğal kaplamalar ve estetik tasarım aletler dikkat çeker.

 

  • Modern

Modern mutfaklar, enerji verir ve deneyseldir. Bu tür mutfak tasarımını tercih edenler geçmişte yaşamaz ama geçmiş deneyimlerinden çok fazla şey öğrenirler. Mutfağı bir laboratuvar gibi görürler. Kendilerini bir aşçı değil, bilim insanı gibi görürler. Egzotik malzemeler, son teknoloji aletler bu mutfakların vazgeçilmezidir.

 

  • Country

Country tarzı mutfaklar; rahatlığın ve sıcaklığın temsilidir. Bu tür mutfak tercih edenlerin odak noktası konfordur. Kendilerini yemek yaparken konforlu hissetmek isterler. Mutfak, rahat, sıcak ve konforlu bir bölgedir. Country mutfaklarda taze çay ve yanında bisküvi hiçbir zaman eksik olmaz. Bu tür mutfakları tercih edenler her zaman huzura odaklanan kişilerdir.

 

  • Minimalist

Minimalist tarzın temsilcisi olan bu mutfaklar, her zaman temiz, ölçülü ve fazlalıklardan arınmış bir şekildedir. Bu mutfaklarda çok fazla ıvır zıvır görmezsiniz, gereksiz ekstralara burada yer yoktur. Bu mutfağa sahip kişiler de hayatlarında az ile tatmin olabilen kişilerdir.


BENZER YAZILAR