Nasıl kendi evinizin mimarı olursunuz?

Yazıyı paylaş:

Evlerde zaman zaman değişiklik yapmak, yeni bir hava esmesine neden olur. Ancak istediğiniz havayı estirebilmeniz için bir mimar olmanıza gerek yok. Ancak bazı konulara dikkat ederek kendinize uygun bir stili yaratmanız mümkün olabilir. Bunun için size yardımcı olacak bazı ipuçlarını sıraladık.

Siz de kendi evinizin mimarı olun ve evinizi dekore ederken bu hususlara dikkat edin…


Evinizde yapacağınız değişiklikler için önceden bir planlama yapmalısınız. Hatta oda oda değişiklik yapmak çok daha doğru olacaktır.

Alacağınız yeni eşyalar ya da var olan eşyaları yeniden düzenlenmesi için odaların ölçülerini dikkate almalısınız. Bu ölçülerin elinizde olması daha rahat dekore etmenizi sağlar.

Bu hazırlıklardan sonra yapmanız gereken evinizde uygulamak istediğiniz tarzı belirlemektir. Tarzını belirlemek için de internet sitelerinden ve dekorasyon dergilerinden faydalanabilirsiniz.

Kendinize uygun stili belirledikten sonra bunun için gerekli olan eşyaları belirlemelisiniz. Kullandığınız eşyalar arasında bir seçim yapmalısınız. Tarzınıza uygun olmayanları elemelisiniz.

Elbette bir bütçe oluşturmalısınız. Sitilinizi uygularken gerçekten ihtiyaç duyduğunuz eşyaları satın almalısınız.

Var olan eşyalarınızın hangisini kullanacağınıza karar verdiğinizde bu eşyaların bazılarında küçük değişiklikler yaparak tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz.

Eviniz yapısına uygun olarak hareket etmeniz gerekir. Örneğin küçük bir eviniz var ise daha işlevsel mobilyalar kullanmalısınız.

Evinizin mimarı olurken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de depolama alanlarıdır. Yaratacağınız depolama alanları istediğiniz eşyaları saklamanıza hem de evinizin daha derli toplu gözükmesine neden olur.

Renk seçimine ayrıca önem vermelisiniz. Bunu için eşyalarla ve zeminle uyumuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca evinizin yapısını renk seçiminde dikkate almanız gerekir. Örneğin; karanlık bir ev için açık tonları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

 


BENZER YAZILAR