Niğde satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

İç Anadolu Bölgesi’nin yer alan Niğde, Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, 352 bin 727 nüfusa sahiptir.  Zengin bir tarihe sahip Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya şehirleri ile komşudur. Doğal güzellikleri, ören yerleri, termal kaynakları, dağ ve kış turizm olanakları ise şehrin avantajları arasında yer alıyor. Gümüşler Manastırı, Tyana Su Kemerleri, Niğde Müzesi, Niğde Kalesi Narlıgöl Krater Gölü ve Saat Kulesi bölgeyi öne çıkaran başlıca yerler arasında geliyor. Niğde’de toplam Merkez, Bor, Çiftlik, Ulukışla, Altunhisar ve Çamardı olmak üzere toplam 6 ilçe bulunuyor.  Türkiye İstatistik Kurumu 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Bor Merkez olurken, en az nüfuslu ilçesi ise Çamardı oldu.

 

Yeni projelerin artış gösterdiği şehir hızla gelişmeye devam ediyor. Turizmin yanı sıra emlak piyasası için de önemi bir yere sahip şehirde satılık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Peki, Niğde satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Niğde emlak piyasasına dair önemli bilgiler…

 

Niğde satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Niğde satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.05 artış gösterdi. Niğde şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.141 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Niğde satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 85 bin 580 TL ile 142 bin 600 TL arasında değişiyor. Bölgede ortalama konut satış fiyatları da yükseliş kaydederek 114 bin 106 TL oldu.

 

Niğde kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Niğde kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 356 TL ile 593 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 474 TL olarak ölçümleniyor.

 

Niğde’de satılık daire almadan önce dikkat edilmesi gerekenler:

  1. İç Anadolu Bölgesi’nin değerli ilçelerinden Niğde’de satılık daire almadan önce bütçenizi belirlemelisiniz.
  2. Bütçenize uygun evi bulmak için fiyat araştırması yapmalı ve fiyatları karşılaştırmalısınız.
  3. Satın almak istediğiniz evin geçmiş yıllara ait vergi borcunu ve ipotekli olup olmadığını öğrenmelisiniz.
  4. Oturmak istediğiniz dairede kiracı varsa kira sözleşmesinin şartlarını değerlendirmelisiniz.
  5. Seçtiğiniz evin krediye uygunluk koşullarını araştırmalısınız. (Konut kredisi ile ev satın alırken; dosya masrafı, ekspertiz ücreti ve sigortalar gibi masraflara dikkat etmelisiniz.)
  6. Yaşayacağınız yerin işyerinize ve sosyal alanlara yakınlığını göz önünde bulundurmalısınız.

Niğde satılık daire ilanlarını incelemek istiyorsanız, tüm Niğde satılık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR