Odalara göre duvar rengi seçmenin püf noktaları!

Yazıyı paylaş:

Evde bahar havası estirmenin birçok yolu var. Bunlardan biri de ev boyasını yenilemek… Aynı zamanda bahar aylarında yeni evlerine taşınanların da ilk planları arasında, zevklerine göre duvar renklerini değiştirmek yer alıyor. .

İlkbaharla birlikte evlerde boya zamanı geldi. Boya yaptırmaya kararı vermekten daha zor olanı, hangi odada hangi renk boya kullanacağınızı belirlemek… Renklerin ruh halleri üzerindeki etkisini de göz önüne alarak, oda oda boya rengi önerilerini sizin için derledik…

 

Salon için biraz sakin biraz neşeli renkler

Sohbet, eğlence, dinlenme gibi farklı amaçlarla kullandığımız oturma odasında daha sakin tonlara yönelebilirsiniz. Oturma odasında mobilya ve aksesuarlarla hareketlenen bir dekorasyona fildişi, şampanya gibi sakin bir ton eşlik edebilir. Salonun daha geniş olan tek bir duvarını da farklı ve belirgin bir renkle boyayabilirsiniz. Mesela retro bir hava vermek için turuncuyla kombine etmeyi düşünebilirsiniz.

 

Mutfak için hangi sıcak rengi alırdınız? 

Mutfak, evin dinamik alanlarından… İştah artırıcı etkisi nedeniyle turuncu, kırmızı gibi renkler mutfaklardaki dinamizmi tetikleyebilir.

 

Çocuk odası için mor

Mor, hayal gücünü ve yaratıcılığı tetikler. Aynı zamanda pozitif enerjinin rengi olduğu için çocuk odası için son derece uygun. Farklı bir seçenek olarak çalışma hissini güçlendiren sarının tonlarına da yer verebilirsiniz.

 

Yatak odası için yeşil veya mavi

Yeşil, sakinleştirici etkisiyle biliniyor. Bu nedenle huzurlu uykular için yatak odanızda yeşil kullanabilirsiniz… Deniz mavisi de kalp atışlarını yavaşlatıcı özelliğinin yanı sıra güven ve sonsuzluk hissiyle yatak odası için iyi bir fikir…

 

Banyoda ferahlık hissi… 

Banyoda ferahlık hissini veren mavi, bej gibi renkler şık duracaktır. Ya da beyazla kombine edeceğiniz pastel bir renk seçebilirsiniz.


BENZER YAZILAR