Ofislerin ömrü kaç yıl?

Yazıyı paylaş:

İş dünyasının ihtiyacı olan ofisler, markalı yeni projeler içinde özel bir yer edinmeye devam ediyor. Akıllı ofisler artık A Plus ofislere dönüşüyor. Şirketler A Plus ofisleri tercih ediyor. 

Diğer yandan son dönemde megastar Tarkan başta olmak ünlü isimlerin de gayrimenkul yatırımlarını ofis ve dükkanlara çevirmeleri, ofis sahibi olmak isteyenlerin sayısındaki artışa dikkat çekiyor. Peki yüksek kira getirili dükkan ya da ofis yatırımı nasıl yapılır? Şirketler için ofislerin ömrü kaç yıl?

 

Yeni teknoloji, akıllı ofisler

JLL Türkiye Ofis Kiralama Yardımcı Direktörü Mahir Mermer, ofislerin ömrünün 5 yıla indiğini, en fazla 7 yılda bir ofis değiştirmeyen şirketlerin, mutsuz çalışanların neden olduğu üretkenlik düşüşü ve verimsizlik gibi sorunlarla karşılaştığını söyledi.

Geçtiğimiz üç yılda teknolojinin değişim hızının farklı bir boyuta geçtiğini belirten Mahir Mermer, “Buna paralel olarak, ofis kullanım alışkanlıkları ve ofis ihtiyaçları da büyük bir değişim geçirdi. Beş yıl önce çok yenilikçi ve teknolojik bir ofiste çalıştıklarını düşünen çalışanlar, artık ofislerinin eskimeye başladığı ve eski teknoloji kaldığı görüşünde. Bu nedenle, beş yıl önce yeni bir ofise taşınan şirketlerin yüzde 30’u bugün yeni bir ofis arayışı içinde bulunuyor.” dedi.

 


BENZER YAZILAR