Öğrencilere ev kiralamak için 5 taktik!

Yazıyı paylaş:

Üniversite öğrencileri özellikle kiralık daire pazarında önemli müşterilerdir. Peki bu dönemde gayrimenkul danışmanları öğrencilere ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

İşte gayrimenkul danışmanlarının üniversite öğrencilerine ev kiralarken dikkat etmesi gereken 5 unsur…

1) İlanlarınızı güncelleyin

Öğrenciler için kiralayacakları evin uygun fiyatlı olması çoğunlukla en önemli noktadır. İlanlarınızda uygun fiyatlı dairelerinizi ön plana çıkarmak için kira bedelinin uygunluğunu vurgulayabilirsiniz.

Yol masrafının olabildiğince az olmasını tercih eden öğrenciler, okula yakın ev ararlar. Bu aramaların yoğunlaştığı dönemde siz de kiralık ev ilanlarınız arasında okullara yakın olan kiralık konutları gözden geçirip, “üniversiteye yakın” açıklamasını ekleyebilirsiniz.

2) Portföyünüzdeki eşyalı daireleri ön plana çıkartın

Öğrenciler için eşyalı daireler daha az masraflı olduğundan konforlu bir seçenektir. Eşyalı kiralık daire ilanlarınızı ilgi çekici görünmesi için kiralık konut özelliklerinin başlığında mutlaka “eşyalı” olduğunu belirtmelisiniz. Potansiyel müşterileriniz; tek kişi yaşayacaksa 1+1 daireleri, birden fazla öğrenciye ise kişi sayısına göre 2+1 veya 3+1 daireleri önerebilirsiniz.

3) Uzun süredir kiraya veremediğiniz daireleri değerlendirin

Portföyünüzde uzun zamandır kiraya veremediğiniz daireler varsa, ev sahibi ile görüşüp evin değerini artırmak adına planlama yapmayı teklif edebilirsiniz. Örneğin; daire içinde eksik olduğunu düşündüğünüz boya, mutfak ve banyo yenilemesi için ev sahibiyle anlaşıp, evin kira değerini artırabilir ve hızlı kiraya verilmesi için adım atabilirsiniz.

 

4) Alternatif sunun

Üniversitelere yürüme mesafesinde olan evlerin fiyatları yüksek olabileceği için üniversitenin bulunduğu ilçede yer alan ve ulaşım araçlarıyla rahatlıkla ulaşılabilen kiralık evlere talep olacaktır. Üniversitelerle aynı ilçede yer alan kiralık ev ilanlarınızın ulaşım kolaylığı olduğunu belirtebilirsiniz. Örneğin; “Üniversiteye metroyla sadece bir durak”, “Üniversiteye 10 dakika uzaklıkta” gibi.

Öğrencilerin kiralık ev arayışında bir tercihi de şehir merkezine yakın olmaktır. Sosyal hayatlarını devam ettirebilecekleri, şehir dışına, ailelerin yanına gitmekte zorlanmayacakları merkezi bölgelerden kiralık ev seçeneklerini sunabilirsiniz.

 

5) Ödemeler konusunda esnek olun

Kiralık ev arayışında olan üniversite öğrencilerinin bütçeleri kısıtlı olabileceği için pazarlık yapmak isteyeceklerdir. Depozito, gayrimenkul danışmanının komisyonu gibi giderlerde taksit imkânı isteyebilirler. Öğrencilerle çalışırken, ödeme koşullarında onlara kolaylık sağlamanız, sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacaktır.

 

Emlakta yüksek kazanç elde etmenin en iyi 5 yolu!

 


BENZER YAZILAR