Emlak danışmanları için fark yaratmanın 10 yolu!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları her gün birbirinden farklı alıcı ve satıcılarla iletişim kurarken gayrimenkul almak, satmak, kiralamak isteyen müşterilerinin taleplerine en iyi hizmeti vermek için çalışıyor.

Tercih edilen bir gayrimenkul danışmanı olmak için yürütülen tüm hizmetler temelinde aynı dinamiklerden besleniyor: Doğru emlak portföyü, emlak sitesinde etkili ilanlar, emlak ofisi markası ve kişisel imaj için yürütülen çalışmalar, mevcut ve yeni müşterilere ulaşabilmek için farklı pazarlama kanalları, satış taktikleri diye başlayan bu liste uzayıp gidiyor.

Peki birçok gayrimenkul danışmanı hangi metotlar ve stratejiler sayesinde işlerinde başarıyı yakalıyor?

İşte emlak danışmanları için fark yaratmanın 10 yolu!..

 

1. Günlük planlama yapın

Her gün hem işiniz hem de kendi profesyonel yolculuğunuz için 20 dakika ayırdığınız bir planlama yapın. Buna kısaca “20 dakika kuralı” deniyor ve hayatın her alanında uygulanabiliyor.
Her güne “günlük plan yaparak” başlayın. Bu size tutarlı bir bakış açısı ve tutarlı bir iş akışı sağlar. Mesela her gün sosyal medya hesaplarınız için 20 dakika, yeni bir ilan girişi için 20 dakika ayırın.

 

2. Listeleyin ve iyi not alın

Mevcut müşterileriniz ile emlak konusunda sağladığınız destekle yetinmeyin. Bir listeniz olsun ve listenizi mevcut müşteriler, yeni müşteriler diye ikiye ayırın. Müşterilerinize bayram, doğumgünü gibi özel zamanlarda tebrik mesajları gönderin. Böylece iletişiminizi devam ettirebilirsiniz.

Potansiyel müşterilerinizi listeleyin. Listede potansiyel müşterileriniz ile ilgili iletişim bilgileri, aradıkları emlak gibi bilgileri sıralayın. Listede kazanma şansınızın yüksek olduğu müşterilerle işe başlayın. Bu müşterileriniz için bir takvim hazırlayarak, bu kişilere özel çalışmalar yapın.

Potansiyel müşterilerinize portföyünüzde yer alan satılık ve kiralık ilanlar ve hizmet verdiğiniz bölge ile ilgili bilgilendirme mesajları gönderin. Bunun için e-bülten, SMS gibi klasik yöntemleri ya da Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya kanallarını kullanabilirsiniz.

 

3. Facebook’ta faal olun

Facebook, emlak dünyası için de büyük bir velinimet! Ancak artık Facebook’ta hesap açmak ve post atmak yeterli değil. Emlak sektörünün vazgeçilmez bir markası olmak için bu platformu doğru kullananlar kısa sürede takipçi sayılarını ve etkileşimi artırmayı başarıyor. Sosyal medyada varolmak kadar, kullanıcılarla etkileşime geçmek de önemli… Bunun için Facebook sayfanıza gelen yorum ve sorulara mutlaka kısa sürede cevap verin.

Bu yorum ya da konu sizin şirketiniz ya da sektörün geneli hakkında olabilir, her türlü kullanıcılara dönüş yapmayı unutmayın. Böylece markanızın sayfasının dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz.

 

Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 kolay yolu

 

4. Sosyalliği önemseyin

Gayrimenkul danışmanlarının müşteri ve ev gösterme randevuları hafta içi akşam saatleri ya da hafta sonları gerçekleşiyor. Yine de vakit bulabildiğiniz hafta sonlarında ve muhtemelen daha rahat bir zaman yönetimine sahip olduğunuz hafta içi sabah ve öğle saatlerinde olabildiğince sosyal bir yaşam sürün. Farklı insanlarla tanışabileceğiniz aktivitelere katılın. Yer alacağınız her yeni ortam ve farklı aktivite sizin için potansiyel müşterilerle tanışma fırsatı demektir.

 

5. Genç alıcılar için Instagram’da öne çıkın

Unutmayın; 25-35 yaş aralığındaki kişilerin ilk hedefi ev sahibi olmak! Çünkü hayatla ilgili yeni kararlar alma, aile kurma, ev kiralama ve satın alma eğilimleri yüksek…

Peki 25-35 yaş arasındaki kişilere hangi özelliklere sahip evler satabilirsiniz? Manzaralı balkonlar, taze meyve sebze yetiştirebilecekleri küçük seralar, açık kat planları, küçük verandalar ve gurme mutfaklar olmazsa olmazları…

Hedef kitlenize uygun evleri portföyünüze alırsanız, gayrimenkul satış rakamlarınızın hızla artmaya başladığını göreceksiniz.

 

Genç alıcılara ulaşabilmek ve onlarla doğru iletişim kurabilmek için Instagram tam size göre.
Instagram hesabınızdan sadece satılık ev ya da kiralık fotoğrafı paylaşmak yerine ev satın almak ya da kiralamak isteyenler için tavsiye niteliğinde infografikler paylaşabilirsiniz. Daha çok takipçiye ulaşmak için ev dekorasyonu ile ilgili konularda da görsel paylaşımları yapabilirsiniz. Instagram’da paylaştığınız fotoğrafın altına hashtag kullanarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Emlak, ev, daire, satılık gibi hashtag’ler kullanmak, bu konularda Instagram’da arama yapanları sayfanıza ulaştırır. Instagram’da bazı popüler hashtag’lerden fotoğrafınıza uygun olanları kullanarak, daha fazla takipçiye ulaşabilirsiniz.

 

6. Doğru fiyatla doğru yatırıma yönlendirin

Müşterilerinize satın almak veya kiralamak istediği evin bulunduğu bölgeyle ilgili özel bilgiler vererek, o bölgedeki uzmanlığınızı gösterin. Mesela bölgedeki okullar, alışveriş merkezleri, restoranlarla ilgili veya ulaşım olanakları ve gelişimi hakkında mutlaka müşterinize farklı bilgiler sunun. Bununla da yetinmeyin.

Bölgenizin emlak fiyatlarına sadece günün koşullarına göre değil, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak konut satış veya konut kira fiyat trendleri hakkında bilgi-fikir sahibi bir emlak danışmanı olarak hâkim olun. Emlakta güncel bilgi her şeydir ve müşterilerinizi doğru yatırımlara, doğru fiyatla yönlendirmenin anahtarıdır…

 

7. Web siteniz olsun

Emlak ilanları ile ilgilenen kişilerin internette geçirdikleri süre düşünüldüğünde, bir gayrimenkul danışmanı hem emlak sitesi üyeliğiyle portföyünü potansiyel müşterilerin beğenisine sunarken; kişisel bir web sitesi kurması halinde daha yetkin ve güvenilir bir portre çizebiliyor.

Bir internet sitesi açmak, adınıza içerik eklemenize ve trafiğinizi listelemelere yönlendirmenize izin verir. Bir başka deyişle görünürlüğünüzü artırır. Diyelim ki, İstanbul Ataşehir bölgesinde gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsunuz ve ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul üzerine yoğunlaştınız.

O zaman Google aramalarında “Ataşehir satılık ticari mağaza” başlığı altında sizin sitenizin adresi ve ilanlarınız öne çıkabilir. Tabii sitenizi kaliteli içerikler, site ziyaretçilerine değerli bölge emlak bilgileri veren yazılar eklemeniz halinde, organik anahtar kelimelerin kombinasyonu arama motorlarına hitap eder ve doğrudan görünürlüğü artırır.

 

8. “Hayır” demeyi bilin

Her gayrimenkul profesyoneli emlak portföyünün geniş olmasını ister. Ancak bu istek, mantıklı ve tutarlı ilerleyişinizin önüne geçmemeli. Bu ne demek? Eğer ticari gayrimenkulde uzmansanız, portföyünüze ekleyeceğiniz yeni gayrimenkullerin uzmanlık alanınız içinde kalmasına özen gösterin. Ya da sizin alanınız lüks konutlarsa, bu çerçevede gayrimenkullerle ilgilenmeye devam edin. Zamanınızı, kaynaklarınızı ve çabalarınızı aynı çizgide sürdürürseniz, başarılı kariyeriniz aynı hızda devam edecektir. Hayır diyebilmek bu kadarla da sınırlı değil. Komisyon rakamınız üzerinde pazarlık yapmak zorunda olmadığınızı unutmayın.

 

9. İlan fotoğraflarını daha çok önemseyin

Zingat.com’un verilerinde göre; satılık ve kiralık emlak ilanları arasında profesyonel fotoğraflarla alıcıların ilgisine sunulan ilanlar 3 kat daha fazla görüntüleniyor. Bu da gösteriyor ki, emlak ilanları için fotoğraf birincil sırada yer alıyor.

Özellikle kaliteli fotoğraflar potansiyel müşteriye evin daha ferah ve büyük olduğu algısı yaratıyor. Bir satıcı olarak fotoğraflarda evle ilgili mümkün olduğu kadar çok detaya yer vermelisiniz: Havuz, yürüme parkuru, otopark gibi sosyal alanlar varsa, mutlaka bu alanların fotoğraflarını yayınlamalısınız.

 

10. Sabırlı olun

Gayrimenkul işinde “sabır” olmazsa olmazlardan… Ev kiralama, satın alma ya da satma dönemlerinde müşterileriniz çok stresli ve gergin olabilir. Onlara doğru ve olumlu bilgiler vererek, pozitif bir iletişime yönlendirebilirsiniz. Her ne olursan olsun nazik bir şekilde konuşmanız, müşterinizi gerçekten dinlemeniz önemli… Sabırlı gayrimenkul danışmanları bu dönemde yaşanabilecek iletişim krizlerini çok kısa sürede çözebilme kabiliyetine de sahip.

Unutmayın; her şeyden önce müşterilerinizle arkadaş olmalısınız. Bir gayrimenkul danışmanı olarak onların yararına çalıştığınızı hissettirmelisiniz. Müşterinizin bütçeyle ilgili yorumlarınıza ve ev satın almakla ilgili tavsiyelerinize her zaman ihtiyacı vardır. Müşterinize ev satın almak istediği bölge ve ev özelliklerine göre yeni alternatifler de sunabilirsiniz.

 

Emlak satışında duygusal zekânızı nasıl kullanırsınız?

BENZER YAZILAR