Osman Gazi Köprüsü hangi ilçenin kaderini değiştiriyor?

Yazıyı paylaş:

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü unvanına sahip olan Osman Gazi Köprüsü, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde gayrimenkul fiyatlarını etkiledi. Özellikle Dilovası’ndaki arazi ve arsalar büyük değer kazanıyor. 

 

Dilovası’nın kaderi nasıl değişecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son tabliyesini yerleştirmesinin ardından “Osman Gazi Köprüsü” adını alan Körfez Geçiş Köprüsü‘nün güzergâhındaki Dilovası’nda müze, alışveriş alanları ve sosyal tesislerin inşası için hazırlıklar başlıyor.

İlçede birçok uluslararası yarışmalar düzenlenecek. AA’ya bir açıklamada bulunan Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, köprüyü gören bölgelerde arsa ve konut fiyatlarının yükseldiğini belirtti: “Dilovası’nda hemen hemen köprüyü görmeyen hiçbir konut yok. Fiyat artışı oldu. İnsanlar artık köprü manzaralı evlerinde oturuyor. Bunun artılarını göreceğiz. Ama öncelikle sağlıklı kentleşme ve sağlıklı konut üretimi konusunda hassasız. Heyecanla köprü çalışmalarını izliyoruz. Bizim için bu canlı yayın gibi oldu. Ben de göreve başladığımdan itibaren denizin üstüne çıkmıştı köprü. Sanki lego koyar gibi önce kuleler yükseldi. Ardından bir kuşak gibi çelik halatlar geldi. Çok kısa bir sürede köprü şu andaki siluetine ulaştı.”

 


BENZER YAZILAR