Pandemi döneminde İstanbul’da bu bölgeler değerlendi

Yazıyı paylaş:

Yeni Corona virüsü (COVID-19) salgını, İstanbul’da emlak piyasasında bazı bölgeleri ve konut tercihlerini etkilemeye devam ediyor. Özellikle müstakil ev, villa ve bahçeli evlere talep artıyor. Bu durum da İstanbul’un bazı bölgelerinde konut fiyatlarına doping etkisi yapmaya devam ediyor.

Dünya gazetesinde yayınlanan “Konutta talep banliyöye kaydı” başlıklı haberde de bu konu ele alındı. İstanbul’da ev fiyatlarının tırmanışa geçtiğine dikkat çekilen bölgeler arasında Ulus, Bebek, Çengelköy, Şile, Bebek, Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyos yer aldı. Özellikle Uskumruköy, Zekeriyaköy ve Kilyos’ta konut fiyatlarının yüzde 20’ye yakın artış gösterdiği belirtildi.

 

İstanbul’da kira fiyatları arttı mı?

Kiralık talebinin satılıktan daha yüksek olduğuna dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı Kıdemli Değerleme Uzmanı Duygu Yılmaz ise, bahçeli konutlara olan talebe vurgu yaparak Göktürk, Kemerburgaz, Bahçeşehir, Sarıyer ile Beykoz, Şile hattını oluşturan, kentin kuzey kesiminde kalan bölgeleri işaret etti ve şu değerlendirme bulundu: “Son dönemde bahçeli olan konut arayışı artmakla birlikte, satışları bu belirsizlik ortamında seyrek gerçekleşti. Talep edilen kira fiyatlarındaki artış oranına bakıldığında Avrupa Yakası’nda yüzde 35’e yakın, Anadolu Yakası’nda ise yaklaşık yüzde 25 artış yaşandı.”

 

Beyoğlu, Şişli ve Kadıköy’de konut fiyatları düşebilir

Görüşlerine yer verilen Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, pandemi sürecinde İstanbul ve Türkiye genelinde fiyat düşüşü beklediğini ifade ederken, “Zekeriyaköy, Çekmeköy, Bahçeşehir’in bahçeli kısımlarında fiyatın kendisini korumasını bekliyorum. Diğer yerler olan Beyoğlu, Şişli ve Kadıköy’de ise düşmesini bekliyorum” dedi.


BENZER YAZILAR