Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Yazıyı paylaş:

Coronavirüs salgını karşı alınan tedbirler kapsamında bankaların konut kredisi peşinat oranı yüzde 10’a düşürüldü. Tüm bankalardan konut değerinin yüzde 90’ına kadar kredi kullanılabiliyor.

Diğer yandan Türkiye Bankalar Birliği ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankalara tüketicinin kredi taleplerinin karşılanmasına dair birtakım uygulamalar getirdi. TC Merkez Bankası’nın bankalara sağladığı likidite ile finansman sorunları giderilen bankaların kredi şartlarını kolaylaştırması hedeflendi.

Gayrimenkul sektöründe ise genel beklenti, Coronavirüs salgınının bir tehdit olmaktan çıkmasının ardından taleplerin artacağı ve konut fiyatlarının yükselişe geçeceği yönünde. Uzmanların tavsiyesi de bu dönemde konut almanın kârlı olacağı.

Gelişmeleri yakından takip eden Kredi Pazarı’nın yaptığı araştırmaları ele alan aynı kaynaklı habere göre dört bankadan peşinatsız konut kredisi kullanmak mümkün. Haberde “Garanti BBVA, QNB Finansbank, HSBC, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) peşinatsız konut kredisi ürünleri dahilinde konutun tamamına kredi kullandırıyor.” bilgisi yer alıyor.

İşte Kredi Pazarı araştırmalarına göre konut değerinin tamamına kredi kullandıran bankalar ve faiz oranları:

• Garanti BBVA’da 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.03, 20 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.23 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sunuyor.

• QNB Finansbank yüzde 100 konut kredisi ürünü dahilinde tüketicilere 5 yıl vadeye kadar yüzde 1,09 10 yıl vadeye kadar yüzde 1,08 ve 15 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.28 faiz oranı ile peşinatsız kredi kullandırıyor.

• HSBC Bank ek teminat gösterilmesi durumunda 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.40 faiz oranı ile konut değerinin tamamına kadar kredi sağlıyor.

• Yapı Kredi Bankası ilgili kredi ürünü kapsamında aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile peşinatsız konut kredisi kullandırıyor.

• TEB 5 yıl vadeye dek yüzde 0.99, 10 yıl vadeye kadar da yüzde 1.08 faiz oranı ile müşterilerine peşinatsız konut kredisi kullandırıyor.

 


BENZER YAZILAR