Pursaklar’da 115 bin TL’ye satılık daireler

Yazıyı paylaş:

Ankara-Çubuk arasında yer alan Pursaklar’ın nüfusu yaklaşık olarak 138 bin… Ankara’nın hızla gelişen bölgelerinden Pursaklar, 2008 yılında ilçe oldu. İlçe olduktan sonra gayrimenkul yatırımcısının ilgisini çekmeye başlayan Pursaklar, Ankara’nın yıldızı parlayan yerleri arasında geliyor. Tamamlanan ve devam eden projeleriyle adından söz ettiren Pursaklar’ı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler yakından ediyor. Peki, Ankara Pursaklar satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Ankara Pursaklar’a dair merak edilenler…

Ankara’nın gelişmeye devam eden ilçelerinden Pursaklar’da birçok proje hayata geçiriliyor. Özellikle son yıllarda Pursaklar konut projeleri artış gösterdi. Markalı projelerde sosyal alanlara yer verilmesi de yatırım yapmak isteyenlerin ilgisini artırıyor. Ayrıca yatırma açık bir bölge olan Pursaklar’ın havaalanına yakınlığı ve ulaşım olanakların fazla olması bölgeyi öne çıkarıyor.

Pursaklar satılık daire fiyatları

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, yatırım amaçlı projelerin artış gösterdiği Pursaklar’da ortalama 100 metrekarelik konut için satış fiyatı minimum 115 bin 826 TL, maksimum 193 bin 43 TL   arasında değişirken; ortalama konut satış değeri 154 bin 434 TL olarak ölçümleniyor.

Pursaklar kiralık daire fiyatları

Pursaklar kira fiyatları ise 433 TL ile 721 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bir başka deyişle, Pursaklar’da 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 577 TL. Kiraya verilen konutun geri dönüş süresi de 22 yılı buluyor. Ayrıca son yılların dikkat çeken Ankara ilçelerinden Pursaklar’da son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.53 artış gösterdi.

Pursaklar’da satılık konut fiyatı en çok artan mahalle: Fatih

Zingat.com Yatırım Rehberi verilerine göre, Ankara Pursaklar’da satılık konut fiyatı en çok artan bölgelerin başında Fatih geliyor. Fatih’te bir önceki aya göre satılık konut fiyatlarında aylık artış yüzde 2.87. Fatih’in ardından ikinci sırada ise yüzde 1.24’lük aylık fiyat artışıyla Merkez Mahallesi, üçüncü sırada ise yüzde 1.9’luk artışla Yunus Emre yer alıyor.

Pursaklar Fatih Mahallesi satılık daire fiyatları?

Pursaklar’ın satılık konut fiyatları en çok artan mahallesi Fatih’te ortalama 100 metrekarelik konut satış fiyatı 115 bin 273 TL ile 192 bin 121 TL arasında değişiyor. Kira fiyatı da minimum 442 TL başlamakla birlikte, ortalama 589 TL olarak belirtiliyor. Zingat.com Yatırım Rehberi Ekim ayı verilerine göre Fatih Mahallesi’nde konut metrekare fiyatları 1,510 TL’den başlıyor.


BENZER YAZILAR