REIDIN Emlak Endeks 2020 Eylül raporu açıklandı

Yazıyı paylaş:

REIDIN Emlak Endeksi Eylül Ayı Sonuçları yayınlandı. Buna göre; Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre %2,54 geçen yılın aynı dönemine göre ise %21,57 oranında nominal artış gösterdi.

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre %1,75, geçen yılın aynı dönemine göre ise %16,94 oranında nominal artış gösterdi.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %2,96, yıllık bazda ise %27,86 şeklinde gerçekleşti.

Eylül ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,9 yıl olarak ölçüldü, yıllık brüt getiri oranı ise %5,15 olarak kaydedildi.

Eylül ayında Kilis’te metrekare başına konut satış fiyatları %4,23 oranında nominal artış gösterdi ve Kilis satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Burdur’da metrekare başına konut satış fiyatları %0,34 oranında nominal azaldı ve Burdur satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

Eylül ayında Karaman’da metrekare başına konut kira değerleri %4,13 oranında nominal artış göstermiş ve Karaman kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Muş’ta metrekare başına konut kira değerleri %4,0 oranında nominal azalmış ve Muş kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

 


BENZER YAZILAR