Renklerin enerjisi verimliliğinizi artırsın

Yazıyı paylaş:

Evinizdeki çalışma odanızın renklerinin verimliliğinizi etkileyeceğini biliyor muydunuz? Brandlife tam da bu sorunun yanıtı olacak keyifli bir içerik yayınladı. İşte detaylar…

 

Verimliliğinizi Renklerin Enerjisi ile Artırın

 

Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkisi büyük. Çalışma ortamlarının dekorasyonu da, iş verimliliğini arttırma konusunda son derece önemli bir etken. Özellikle çoğumuzun iş hayatını eve taşıdığı pandemi dönemiyle beraber, en önemli konuların başında da hiç şüphesiz motivasyonumuzu yüksek tutmak geliyor. Bunu doğru bir çalışma odası rengi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. Doğru bir renk seçimi ile ihtiyacınız olan enerjiyi alabilir, odaklanma sorunun önüne geçebilir ya da iş için yaratıcı fikirlerinizi gün yüzüne çıkarabilirsiniz.

 

Soğuk Nötr Renkler

Her yerde ve her tarzda kullanılabilen soğuk nötr renkleri çalışma odasında da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu tonlar odanın ferah ve geniş görünmesini sağlar, devamlılığı ve istikrarı simgeler. Bu renklerin yanında beyaz mobilyalar kullanarak muhteşem bir uyum yakalayabilirsiniz.

 

Mavi

Mavi, odaklanmayı sağladığı için genellikle ofislerde sıkça tercih edilir. Yaratıcılığı ve odaklanmayı da arttıran mavi tonlar, daha sakin ve huzurlu ortamlar oluşturduğundan, özellikle toplantı odalarında idealdir. Mavi sayesinde stresinizi azaltıp verimliliğinizi arttırabilir, böylelikle kendinize sakin ve düzenli bir çalışma odası hazırlayabilirsiniz. Mavi tonlarını çalışma odanızın tüm duvarlarına uygulayabileceğiniz gibi sadece çalışma masasının arkasındaki duvara da uygulayabilirsiniz.

 

Gri

İnsan üzerinde sakinleştirici etkisi ile bilinen gri, son zamanlarda dekorasyonda ve duvar boyasında sıklıkla tercih ediliyor. Ciddiyetin rengi olarak da bilinen griyi ayrıca mavi ile birlikte kullanarak da cool ve rahat bir ortam oluşturabilirsiniz. Çalışma hayatının verdiği endişeyi ve stresi, gri renginin yarattığı rahatlama ve sakinlik hissi ile atlatabilirsiniz. Özellikle daha açık tonlarını çalışma odası rengi olarak kullanabilir, odanızda aydınlık bir ortam oluşturabilirsiniz.

 

Vizon

Vizon rengini doğru renkler ile bir araya getirdiğinizde zarif ve çarpıcı bir ortam oluşturabilir, sizi motive eden bir çalışma ortamı elde edebilirsiniz. Vizon rengini çalışma odanızda beyaz ve ahşap tonları ile kombine ederseniz hem çalışmak için ihtiyacınız olan enerjiyi alabilirsiniz hem de kendinize doğal ve bir o kadar da şık bir çalışma ortamı oluşturmuş olursunuz. Hardal sarısı, kırmızı ve turuncu renklerde mobilyalar ile vizon rengi canlandırabilir, ihtiyacınız olan şık ve enerjik çalışma ortamını oluşturabilirsiniz.

 

Kaynak: Brandlife


BENZER YAZILAR