Samsun kiralık daire fiyatları ile dikkat çekiyor!

Yazıyı paylaş:

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Samsun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 1 milyon 312 bin 990 nüfusa sahiptir. Karadeniz’in dikkat çeken şehirlerinden Samsun, zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiriyor. Büyükşehir statüsündeki Samsun’da Çarşamba ve Bafra Ovaları ve bu ovalara hayat veren Yeşilırmak ve Kızılırmak’ın bulunması şehri öne çıkarıyor. Samsun, ekonomi, sanayi, ticaret, ulaşım, eğitim ve sağlık alanında bölgenin en gelişmiş şehirlerinden biri olarak adından söz ettiriyor. Yeni projelerinin artış gösterdiği Karadeniz şehirlerinden Samsun’da kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmalarına ağırlık veriliyor.

 

Emlak sektörünün yıldızı parlayan şehirlerinden Samsun’da İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba, Canik, Vezirköprü, Terme, Tekkeköy, Havza, Alaçam, 19 Mayıs, Ayvacık, Kavak, Salıpazarı, Asarcık, Ladik ve Yakakent olmak üzere toplam 17 ilçe yer alıyor. 2017 TÜİK verilerine göre; Samsun’un en kalabalık ilçesi İlkadım, Yakakent ise en az nüfuslu ilçesi oldu.

Samsun emlak piyasası

Liman şehri olan Samsun, satılık ve kiralık daire alternatiflerinin fazla olduğu yerlerden. Peki, Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar? Samsun’un konutta kazandıran ilçesinde kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte Karadeniz’in dikkat çeken şehirlerinden Samsun’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Samsun kiralık daire fiyatları ne kadar?

Artan nüfus ve öğrenci sayısı ile beraber bölgede kiralık daire talebi artıyor. Özellikle bölgede iki üniversitenin olması kiralık daire talebini artıran önemli nedenlerin başında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Samsun kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 498 TL, maksimum 830 TL arasındayken, ortalama kira fiyatı 634 TL olarak gösteriliyor. Samsun’da kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 19 yılı buluyor.

İlkadım kiralık daire fiyatları ne kadar?

Samsun’un en kalabalık ilçesi İlkadım’da 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı 470 TL ile 784 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 627 TL olarak belirtiliyor.

 

Samsun projeleri neler?

Samsun’da yaşayanların projeleri yakından takip etmesi gerekiyor. Samsun’da kentsel dönüşüm, ulaşım ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Şehirde kentsel dönüşümün devam ettiği yerler şöyle; Anadolu, Bafra, Çay Mahallesi, Gazi-Yeşilova, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Saathane Meydan projesi ve Zeytinlik. Diğer taraftan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve bölgede devam eden başlıca ulaşım ve altyapı projeleri şöyle; Atakum-Kurupelit Yat Limanı, Atakum İlçesi Sahil Yolu Yapımı (Adnan Menderes Bulvarı) Gar-Tekkeköy Kavşağı Arası Tercihli Yol, Hafif Raylı Sistem (Metrobüs-Troleybüs) Projesi ve Samsun-Kuş Cenneti Arası Sahil Düzenlemesi.

Samsun’da yer alan kiralık daire ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Samsun kiralık daireler için tıklayın!

 


BENZER YAZILAR