Satılık dairenizle ilgilenenleri etkilemenin 12 yolu!

Yazıyı paylaş:

Portföyünüze yeni kattığınız satılık daireyi satışa çıkarmadan önce yapmanız gereken tüm adımları tamamladınız mı? Yanıtınız “evet” ise aşağıdaki süreçlerin tümünü arkanızda bıraktınız demektir:

• Daireyi ziyaret ettiniz ve özelliklerini belirleyerek bölgenizdeki benzer dairelerle karşılaştırarak bir satış fiyatı belirlediniz. Belirlediğiniz satış fiyatı ile ilgili olarak mülk sahibi ile anlaştınız.

• Evinin satışı için sizinle çalışmayı seçen mülk sahibi ile çalışma yönteminiz, satışla ilgili prosedürleriniz, iletişim yöntemleriniz, ev ziyaretleri için uygun zamanların planlanması gibi pek çok konuda ortak noktada buluştunuz.

• “Satılık ev” ilanı verdiğinizde alıcıların ziyaretine hazır hale getirdiniz. Küçük bütçeli tadilatlar, boya, temizlik vb.

Emlak sitesinde ilanını yayınlamak için profesyonel bir fotoğraf çekimi yaptınız ve emlak sitesinde çektiğiniz fotoğraflardan hangilerini kullanacağınızı seçtiniz. Dairenin öne çıkan özelliklerini ve avantajlı yönlerini öne çıkaran bir ilan başlığı ve açıklaması yazdınız. Dairenin emlak sitesinde ilanını yayınladınız. Aynı zamanda dairenin pencerelerine veya bulunduğu binanın girişine “satılık daire” yazısını astınız.

Şimdi sırada potansiyel müşterilerle bağlantıya geçme, emlak sitesi üzerinden size yönlenecek aramalar üzerinden bir ev ziyareti zaman planı çıkarmak için doğru andasınız. Peki ya sonra?

 

 

Müşterilerinize satılık dairenizi gezdirirken dikkat etmeniz gereken 12 şey

1) Portföyünüzdeki satılık daire ile ilgilenen alıcılarla ilk iletişime geçişiniz yüksek ihtimalle telefon görüşmesiyle olacaktır. Emlakta müşteri memnuniyetinin ilk adımı telefon görüşmeleri olduğundan, bu esnada dikkatli, ilgili ve özenli davranan gayrimenkul danışmanları portföylerini daha hızlı büyütebiliyor.

Telefon görüşmesi sonrası randevuyu not ederken, konuştuğunuzu kişinin iletişim bilgilerini de kaydetmeyi unutmayın. Son olarak emlak ziyareti için belirlediğiniz randevu günü hatırlatma için arayacağınızı belirterek, güzel dileklerle telefon görüşmesini sonlandırın.

 

Emlak danışmanları için telefon görüşmesi ipuçları!

 

2) İlk izlenimin önemine inanın. Satılık daireyi görmek için gelen her alıcının ilerisi için de potansiyel müşteriniz olabileceğini unutmayın. Bu nedenle şık, bakımlı bir görünüm ve güler yüzlü bir ifadeyle alıcıları karşılamak konusunda dikkatli olun.

3) Potansiyel alıcılar ile ev ziyareti için kararlaştırdığınız saate sadık kalmak çok önemli. Alıcılar pek çok ev ilanı arasında yakından görmek için sizinkini seçmiş olsa da, emin olun ziyaret edilecek alternatif evlerle ilgili bir listeleri mutlaka vardır. Alıcıları bekletmek evle ilgili satın alma kararlarını olumsuz etkileyebilir.

4) Göstereceğiniz daire konum olarak trafiğin yoğun olduğu bir yerdeyse, mutlaka müşterilerinizin araçlarını park edecekleri yer bulmalarında destek olun. Örneğin, dairenin bulunduğu binanın otoparkına araçlarını bırakmalarını sağlamak, emin olun onların evi incelerken çok daha rahat olmalarını sağlayacaktır.

5) Eğer müşterinizi siz aracınızla satılık dairenin bulunduğu adrese götüreceksiniz, aracınızın temiz ve güzel kokulu olmasına özen gösterin. Gayrimenkul ofisiniz ile satılık daireniz arasındaki mesafe bir sokaktan daha uzaksa, müşterilerinizi yürütmeyin ve ulaşımın aracınızla olması konusunda ısrarcı olun.

 

Ev satışı hızlandıran 9 sihirli kelime!

 

6) Dairenin ana kapısına gelmeden önce, alıcınızı önce bulunduğu bina hakkında bilgilendirmeniz doğru olacaktır. Binanın yaşı, sağlamlık derecesi, otopark kapasitesi, sakinlerine sunduğu avantajlar, asansörün bakım ritüelleri ile ilgili akıllarına henüz gelmeyen konuları, müşterileriniz size soru olarak yöneltmeden aktarmaktan çekinmeyin. Tüm bu özellikler evin değeri ile ilgili ilişkilendirilecektir.

7) Dairenin kapısını açtığınızda ilk önce müşterilerin giriş yapmasına izin verin. Daireye adım atar atmaz, daire hakkında bilgiler vermeyin. Bırakın satılık ev ile ilgilenenler önce daireyi kendileri keşfetsin.

8) Bilgilendirmek ve dairenin öne çıkan özelliklerini sıralamak için daire ile ilgili sorular sormaya başlamalarını bekleyin. Bu biraz zaman alabilir.

9) Eğer daireyi bir kişi yerine ailece ziyarete geldiyse, eşlerin kendi aralarında daire ile ilgili kritik yapmalarına fırsat tanımak amacıyla onları dairenin farklı bir bölümünde bekleyin.

10) Satılık dairenizi gezenlerin görüş ayrılığı yaşadığı bir konu olduğunda, kendilerine söz konusu konu ile ilgili aydınlatıcı bilgi verin ya da öneride bulunun ama sakın akıl vermeyin!

11) Yeni bir ev satın alacakların her zaman “Eşyalarımız bu eve sığar mı?” gibi tereddütleri olabilir. Yanınızda mutlaka bir ölçüm aleti bulundurun. Gerekirse mevcut evlerinde kullandıkları fakat bu dairede yerleştirmede sorun yaşayacaklarını düşündükleri eşyalarının ölçülerini almalarını, daha sonra bu ölçüleri karşılaştıracakları başka bir gün için de randevulaşacağınızı belirtin.

12) Eğer satılık dairenizi beğenmedilerse, hayallerindeki evin özelliklerini öğrenerek portföyünüzdeki diğer dairelere yönlendirebilirsiniz.

 

Ne kadar iyi bir emlak danışmanısınız?

 

 


BENZER YAZILAR