Satılık ve kiralık konut fiyatları en çok artan şehirler!

Yazıyı paylaş:

REIDIN, yayımladığı REIDIN Emlak Endeks aylık sonuçlarıyla gayrimenkul sektörünün nabzını ölçmeye devam ediyor. Türkiye İş Bankası desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan REIDIN Emlak Endeks 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsıyor.

 

Sinop, satılık konut fiyatları artışında ilk sırada

İşte REIDIN Emlak Endeksi 2016 Kasım ayı raporunda öne çıkan noktalar:

• Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.87; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.74 oranında artış gerçekleşti.
• Kasım ayında Sinop’ta metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2 oranında artarken, Sinop konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.
• Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1’lik oranla Mardin…

 

Kırklareli kiraların en çok yükseldiği şehir

• Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.32 oranında azalış; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.12 oranında artış gerçekleşti.

• Kasım ayında Kırklareli’nde metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 oranında artarken, Kırklareli kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

• Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2.12 oranı ile Bilecik…

 

Aydın, gayrimenkul yatırımı için daha çok kazanç sunuyor

• Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında Aydın geldi. Aydın’ı Van ve Giresun takip etti.

 

Yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Giresun’da ölçüldü. REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları, Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanıyor.

 


BENZER YAZILAR