Konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Yazıyı paylaş:

Konut fiyatlarında yaşanan gelişmeler ile ilgili son veriler gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından açıklandı. İş Bankası desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi 2017 Haziran ayı sonuçları açıklandı. Emlak Endeksi’ne göre satılık ve kiralık konut fiyatları en çok Bursa’da arttı. İşte detaylar…

 

Türkiye’de satılık konut fiyatları – Haziran 2017

İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, gayrimenkul sektörünün nabzını ölçmeye devam ediyor. REIDIN Emlak Endeksi son sonuçlara göre; Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0.79 ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10.13 oranında artış gerçekleşti.

Satılık konut fiyatları en çok Bursa’da, en az Şanlıurfa’da arttı

Haziran ayında metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.26 oranında artan Bursa, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

Şanlıurfa ise, aynı dönem içerisinde yüzde 0.97 oranıyla konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir…

 

Konut kira değeri en çok Erzincan’da azaldı

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’ne göre ise Haziran ayında bir önceki aya göre %0.89 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.95 oranında artış gerçekleşti.

Haziran ayında metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.42 oranında artan Bursa, kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

Erzincan ise yüzde 1.17’lik oranla bu dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir…

 

En yüksek yıllık kira getirisi hangi şehirlerde?

Amortisman süresi (yatırım geri dönüş süresi) bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede karşılayabildiği illerin başında Aydın, Van ve Bilecik geldi.

Aydın, Van ve Bilecik, Haziran ayında aynı zamanda en yüksek yıllık brüt kira getiri oranına sahip üç şehir de oldu. REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları yıllık konut Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanıyor.

 

 


BENZER YAZILAR