Sevgililer Günü’nde gidilebilecek 7 romantik yer!

Yazıyı paylaş:

Sevgililer Günü’nde romantik bir yere gidip, unutulmaz hatıralar biriktirmeye ne dersiniz? Valizinizi hazırlayın, bu yıl Sevgililer Günü çok özel olsun istiyorsanız, yola çıkma vakti!

İşte sevdiğiniz kişiyle birlikte Sevgililer Günü’nü ölümsüzleştirebileceğiniz 7 farklı yer…

 

1- Kapadokya

Doğası, tarihi ve muhteşem manzarasıyla romantizmi yaşayabileceğiniz yer… Kapadokya Bölgesi Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Kırşehir illerinin bulunduğu bölgeyi kapsıyor. Büyüleyici atmosferin tadını çıkarmak istiyorsanız; balon yolculuğu yaparak, eşsiz tarihi dokuyu izleyebilirsiniz. Bölgenin özgün yapısını oluşturan kayalara oyulmuş Kapadokya evlerinde konaklayabilirsiniz.

 

 

2- Büyükada

İstanbul’dan sadece bir vapurla uzaklaşıp, bambaşka bir atmosferde Sevgililer Günü’nü geçirebilirsiniz. Büyükada’ya şehir hatları vapurları ya da feribotlarla ulaşabilirsiniz. Sevgilinizle birlikte doğayla iç içe; eski ada evlerinin bulunduğu sokaklarda yürüyerek, nostaljik bir gün geçirebilirsiniz.

 

 

3- Şirince

Şirince, İzmir Selçuk ilçesine bağlı bir mahalle. Meyve ve zeytin ağaçlarının çevrelediği tepelerin ardında masalsı bir mahallede vakit geçirmek oldukça keyifli olacaktır. Arnavut kaldırımları, kendine has ahşap evleri sevgilinizle birlikte keşfedebilirsiniz.

 

İstanbul’un en romantik yerleri

 

4- Alaçatı

Alaçatı, Çeşme ilçesinin belki de en popüler mahallesi. Her ne kadar yaz aylarında rüzgâr sörfüne elverişli doğasıyla ünlü olsa da kışın da Alaçatı’nın keyfini çıkartabilir, restore edilmiş eski Rum evlerinde konaklayabilir ve bölgeye özel tatları deneyebilirsiniz.

 

 

5- Ayder Yaylası

Türkiye’nin en bilinen yaylası Ayder, Rize ilinde bulunuyor. Eşsiz doğal güzellikleri size dünyanın ötesinde bir yerde olduğunuzu hissettirebilir. Ayder, Çamlıhemşin İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta. Bu yol boyunca şelalelerin ve ormanın büyüsüne kapılabilirsiniz.

 

 

6- Ağva

Akıp giden bir nehir kıyısında aşkınızı tazelemek istiyorsanız, Ağva’yı tercih etmelisiniz. İstanbul’un Şile ilçesine bağlı olan Ağva’ya 2 – 3 saatte ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yakın ancak tamamen farklı bir atmosferle karşılaşacaksınız.

 

7- Uludağ

Kışın doğa sporları denince akla Uludağ gelir. Bembeyaz karların ortasında sevgilinizle kış sporları yaparak harika bir gün geçirebilirsiniz. Bursa şehrine çok yakın olan Uludağ’da konaklamak içinde pek çok alternatif mevcut.

 

Sevgililer Günü’nde evinize mutluluk verecek 5 obje!

 


BENZER YAZILAR