Soğuk havalarda ev satmak için sıcak fikirler!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe genellikle kış aylarının verimsiz olduğu düşünülür. Soğuk havalar, evini satmak ve ev almak isteyenlerin durakladığı bir dönemi ifade ediyor. Ancak bu algıyı kırmak mümkün. Kış aylarında evinizi satmak için önemli adımları takip ederseniz; emlak sektöründe “ölü sezon” diye adlandırılan dönemde hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İşte soğuk havalarda ev satmak için sıcak fikirler…

Sıcak bir ortam yaratın
Evinizi görmek isteyen potansiyel alıcıların ilk izleniminin olumlu olmasını sağlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz gayrimenkulün dış alanının varsa bahçesinin düzenli, bakımlı olması için gerekli düzenlemeleri yapın. Satılık konut, apartman dairesi ise koridorların, dış kapının temiz ve bakımlı göründüğünden emin olun.

 

Temizleyin
Temiz bir ev, potansiyel alıcılarınızda olumlu bir etki bırakır. Zemin, duvarlar, banyo, mutfak ve pencere temizliği evinizin daha çok beğenilmesini sağlar. Temiz olmayan oda ve taşınmazlar ne kadar cazip olursa olsun, akıllarda soru işareti bırakabilir.

 

Aydınlatın
Evin aydınlık görünmesi için panjurları açık tutun. Söz konusu ev, eşyalı ise perdeleri de açabilirsiniz. Konut eşyalı olmasa dâhi kış aylarında gün ışığının çoğunlukla yetersiz olduğunu da düşünerek lambaların ışığından faydalanın. Dolap lambaları dahil, evdeki her ışığı açın.

 

Sıcaklığı artırın
Evinizi göstereceğiniz zamanlarda kombiyi biraz açıp, ortamı ısıtmak faydalı olacaktır. Soğuk havanın etkisiyle üşüyen misafirlerinizi sıcak bir ortamda karşılarsanız, evinizi daha ayrıntılı gezmek isteyebilirler.

 

Ev satın almak mı, kiralamak mı daha kârlı?

 

Tadilat işlerini tamamlayın
Bir evin tam anlamıyla hazır olduğunu görmek, alıcıları etkileyecektir. Her ne kadar ev sahipleri yaşam alanlarını kişiselleştirmek için ihtiyaç ve zevklerine göre değişiklikler yapmak istese de konutun tadilat, boya, badana gibi masrafı olmadığını bilmek alıcıları rahatlatır.

 

Evde yaşamı canlandırın
Satmak istediğiniz ev, eşyalı olmasa da mutfak tezgâhını çiçeklerle süsleyebilir, banyoya el havluları, mum ve dekoratif eşyalar yerleştirebilirsiniz. Odaların özellikle sıcak, rahat ve davetkâr görünmesini istiyorsanız; koltuk, sehpa ve perde gibi temel ev eşyalarını kullanabilirsiniz. Ancak burada seçeceğiniz eşyaların abartıdan uzak, sade ve temiz olmasına özen gösterin. Aynı zamanda size ait fotoğraflar kullanmayın ki alıcılar kendilerini evlerindeymiş gibi hissetsinler.

 

Kokuları uzaklaştırın
Evinizin iyi kokması hoş bir etki yaratabilir ama bu sadece bir ihtimal. Çünkü birçok kişinin, oda parfümlerine ve koku gidericilerine alerjisi vardır. Bu nedenle oda parfümleri, kokulu mumlar kullanmak yerine evi havalandırmak daha iyi bir seçim olacaktır.

 

İşinde uzman bir gayrimenkul danışmanı seçin
Hizmet verdiği ilçe veya mahallenin emlak pazarında otorite olan bir gayrimenkul danışmanı, sizi en uygun alıcılarla buluşturmakla kalmaz; bölgenizde son aylarda en çok hangi konut tipinin ilgi gördüğünü, konut satış ve kira değerlerinin ortalama fiyatı hakkında bilgi verir. Aynı zamanda konut projeleri ve yeni konutlar bölgenizde yükseliyor mu, kentsel dönüşüm faaliyetleri nasıl ilerliyor, bölgenizde ev almak, satmak, kiralamak için doğru zaman mı gibi sorularınıza da yanıt verir.

 

Evini satacaklar için önemli ipuçları!

BENZER YAZILAR