Sonbaharda daha çok ev satma yöntemleri

Yazıyı paylaş:

Rekabetin daha az olduğu, sıcak havanın bunaltmadığı günlerde daha fazla emlak satmak ve kiralamak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Sonbaharda rakiplerinden bir adım öne çıkmak ve daha fazla kazanmak isteyen gayrimenkul danışmanlarının yapması gerekenleri 5 maddede biraraya getirdik. İşte sonbaharda gayrimenkul satışlarını artıracak yöntemler…

 

1) Portföyünüzü güncelleyin

• Portföyünüzdeki gayrimenkullerin güncel olduğundan emin olduktan sonra ilanlarınızı özelliklerine göre kategorilerine ayırabilirsiniz.

• Kontrollerinizi yapın: Gerekirse ilan fotoğraflarını yenileyin. İlanlarınızın tıklanmasında fotoğrafların payı kuşkusuz çok büyük. Odaları doğru açıdan görüntülemek, binanın dış görünümünü en iyi şekilde yansıtmak zamanınızı alabilir. Bu nedenle profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışabilirsiniz.

• İlanlarınızda merak edilen bilgiler vermeye, söz konusu gayrimenkulü objektif bir biçimde tanıtmaya özen gösterin. Evin özelliklerinin yanı sıra konumu ve ulaşım bilgilerini de eklemeyi unutmayın.

 

Ev sattıracak ilan fotoğrafı nasıl çekilir?

 

2) Müşterilerinizi hızlı karar verecekleri portföylere yönlendirin

• Sonbaharda gayrimenkul arayan kişiler iş, okul değişikliği vb. nedenlerden dolayı ev değiştirme kararı almış olabileceklerinden taşınma konusunda vakit kaybetmek istemezler. Bu durumda gayrimenkul danışmanlarının işi kolaylaşır, daha çabuk anlaşma sağlanabilir.

• Alıcılar, soğuk havalar gelmeden hızlı bir şekilde satın almaya motive olur. Kış aylarında ev aramanın ve taşımanın daha zahmetli olacağı düşünülür. Havanın çok sıcak ya da çok soğuk olmaması ev gösterirken gayrimenkul danışmanlarına ve müşterilere avantaj sağlar.

 

3) Bölgenizde uzman olduğunuzu gösterin

• Hizmet verdiğiniz bölgedeki emlak fiyatları, ulaşım olanakları, hastane, okul, yakın gelecekte hayata geçirilecek konut, ulaşım vb. projeler hakkında bilgi vermek ve yakın gelecekte bölgede gerçekleşecek projelerin emlak piyasasını nasıl etkileyeceğini anlatmak, bölgenizle ilgili uzman bir gayrimenkul danışmanı olduğunuzu gösterir.

• İl, ilçe ve mahalle olarak emlak fiyat trendleri hakkında aradığınız bilgilere Zingat.com Bölge Raporu sayfasından hızlıca ulaşabilirsiniz.

 

4) Gayrimenkul sektöründeki yeniliklerden haberdar olun

• Bölgenizle ilgili bilgilerin dışında, ülke genelinde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri, konut kampanyalarını, konut kredisi faiz oranlarını bilmeniz, müşterilerinize daha fazla yardımcı olmanızı sağlayacaktır.

Zingat Blog’dan emlak trendlerini takip edebilir, gayrimenkul sektörünün nabzını tutan haberleri, gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

 

5) Sosyal medya hesaplarınızı hareketlendirin

• Yaz aylarında yoğun bir tempoyla çalışmış, kurumsal hesaplarınıza gereken özeni gösterememiş olabilirsiniz. Şimdi tüm sosyal medya hesaplarınızda, pazarlama çalışmalarına devam etmenin tam zamanı!

 

Emlak satışlarınızda sosyal medyayı kullanmanın 3 kolay yolu

BENZER YAZILAR