Sonsuz Şükran Köyü’nün kerpiç evleri!

Yazıyı paylaş:

Konya’nın Hüyük ilçesinde sanatçılar tarafından 9 yıl önce kurulan Sonsuz Şükran Köyü’nde inşa edilen özgün tasarıma sahip kerpiç evler, yüksek katlı beton binalara alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Sonsuz Şükran Köyü’ndeki kerpiç evlerin ortaya çıkış hikayesi, otantik mimarisi ve her sene düzenlenen festivalleri ile kentin stresli yaşamından uzaklaşmak isteyenlerin tercihiyle doğdu.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan ilçeye bağlı Çavuş Mahallesi’nde 9 yıl önce kurulan köy, tüm evlerde toprak, saman ve ahşap kullanılarak yapıldı. Selçuklu mimari çizgileri de dikkate alınarak düz dam şeklinde inşa edilen evler, bu özelliği ile geleneksel kerpiç mimarisinin günümüzdeki önemli örnekleri arasında yer alıyor.

Başta İstanbul olmak üzere, şehir merkezlerindeki beton binalar arasındaki süren hayatlarına ilkbaharın gelmesi ile ara veren sanatçılar, en fazla iki katlı toprak evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran Köyü’ne geliyor.

Dubleks veya tek katlı inşa edilen, birçoğunda cumba bulunan ve her biri özgün tasarıma sahip kerpiç evler, yüksek katlı beton binalara bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Birkaç evin daha inşasının tamamlanması ile 30 evden oluşacak Sonsuz Şükran Köyü, yüksek lisans ve doktora tezlerine de araştırma konusu oluyor.

Toprak evler, ağaç ve çiçeklerin oluşturduğu yeşil doku ile bir araya gelince, Konya ile çevre illerden gelin ve damatlar için düğün fotoğrafı çekim platosuna dönüşüyor.

İşte Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarıyla Sonsuz Şükran Köyü’nün kerpiç evleri…

Fotoğraf: AA/Muhammed Ali Akman


BENZER YAZILAR