Stüdyo daire dönemi kapanıyor!

Yazıyı paylaş:

Stüdyo daire olarak bilinen 1+0 dairelerin üretimine son verecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği yarın yürürlüğe giriyor. Yönetmelik, konut projelerinde birçok değişikliği de beraberinde getiriyor. Her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo ve 9 metrekare yatak odası bulunmasını zorunlu hale getirerek 1+0 daire üretimlerine son veren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği projelerde ortak alan düzenlemelerinde de önemli değişiklikler öngörüyor.
Teraslar ortak kullanım alanı olacak
TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirterek, havuz, bahçe düzenlemelerinin terasa yapılacağını söyledi. Hakan Erilkun, önceden terasta yapılan bu tarz uygulamaların ancak Büyükşehir Yönetmeliği ile yapılırken artık yeni imar yönetmeliği ile bu uygulamaların standart dahilinde rahatça hayata geçirilebileceğine dikkat çekiyor. Yönetmeliğin kat bahçeleri ile ilgili çok önemli bir düzenlemeyi daha beraberinde getirdiğini vurgulayan TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “Önceki uygulamada her katta, daireye özel kat bahçesi yapılabiliyordu. Yeni yönetmelikle ancak 2 katta bir kat bahçesi yapılabilecek. Ayrıca bu kat bahçeleri ortak alana dahil edilmiş olacak.”

Yatay projeler teşvik ediliyor
Hakan Erilkun yeni yönetmeliğin sadece daire standartlarına dokunmakla kalmadığını hatırlatarak yola terklerin bile detaylıca planlandığını söyledi. Hakan Erilkun, ‘Yeni yönetmelikle artık gerçek proje üretimi yapılmış olacak. Ortak alan kullanımlarının ferahlığına ve büyüklüğüne dikkat edilen bu projelerde daire üretiminde belli bir kalite kalibresi ve proje genelinde dikey yerine yatay ve çok daha geniş alana yayılan bir proje üretimi teşvik ediliyor’ diye konuştu.


BENZER YAZILAR