Tapu randevusu olanlara sokağa çıkmak yasak değil!

Yazıyı paylaş:

Türkiye, 17 gün sürecek tam kapanmaya geçti. 17 gün boyunca kimlerin sokağa çıkma yasağından muaf olacağı en sok konuşular konular arasında… Pandemi nedeniyle yaşanacak bu karantina döneminde, pek çok sektör faaliyetlerine ara veriyor veya kapanma süresince uzaktan çalışma modeline geçiyor.

 

Emlak ofisleri tam kapanmada açık mı?

Peki sokağa çıkma sürecinde emlak sektörü ile ilgili işlemler nasıl ilerleyecek? Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 günlük kısıtlamada emlak sektörüne herhangi bir muafiyet tanınmıyor.

 

Tapuda randevusu olan sokağa çıkabilir

Emlak sektörüne tam kapanmada muafiyet tanınmasa da 17 gün boyunca tapu daireleri açık olacak ve konut satışları devam edecek. Burada önemli ayrıntı, tapu daireleri tarafından sunulan hizmetlerden sadece randevusu olan kişilerin yararlanabilecek olması. Bir başka deyişle tapuda randevusu olmayanlar hiçbir işlem gerçekleştiremeyecek.

Tapuda randevusu olanların cep telefonlarına, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi SMS mesajı ile bilgilendirme yapılacak.  Kısa mesajda sokağa çıkma yasağından muaf olacağı saat aralığı da belirtiliyor olacak.

 


BENZER YAZILAR