Ticari gayrimenkul satışı için 7 ipucu

Yazıyı paylaş:

Ticari gayrimenkuller, gayrimenkul sektörü için önemli bir pazar sunuyor. Ticari gayrimenkul alanında başarılı olmak için ise şüphesiz farklı bir donanım ve bakış açısı gerektiriyor. Dolayısıyla ticari gayrimenkulle uğraşmanın konut mülklerini satmakla farklı olduğunu anlamak önemli. Peki ticari bir gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte bu konuda uzmanlaşmak isteyen gayrimenkul danışmanları için önemli ipuçları…

 

 

1) Ticari gayrimenkul satmanın en önemli kuralı, mülkiyeti doğru bir şekilde değerleme yeteneğidir. Kesin değerlemeler, alıcının uzun vadeli hedeflerinde olduğu gibi, mülkünü satmak isteyen müşterinizin de beklentilerinde kritik bir rol oynar. Değerleme süreci, konut tipi gayrimenkule oranla daha detaylıdır. Başarılı bir gayrimenkul danışmanı, alıcılara ve satıcılara en iyi hizmeti verebilmek için söz konusu mülkün değeri konusunda detaylı bilgi sahibi olmalıdır.

2) Konut ve ticari gayrimenkul satışı çok farklıdır. Gayrimenkul danışmanları, bu alanda başarılı olmak için işletme özelliklerine, kapsamlı finansal değerleme ve yatırım süreçlerine ait tüm süreçlere hâkim olmalıdır.

3) Ticari gayrimenkul alıcılarının isteklerini tam olarak karşılamak için doğru sorularla ilerlemelisiniz. Örneğin; ticari gayrimenkul olarak dükkân seçilecekse geniş cepheli ve az kolonlu bir yer olmalı. Satılacak ticari gayrimenkul kullanım amacına uygun olmalı. İhtiyaca göre otopark ve bahçe kullanım imkânı, mülkte baca olup olmaması, kaç girişi çıkışı olduğu, ulaşılabilirliği ve teknik özellikleri önemlidir.

4) Eğer ofis satışı ile ilgileniyorsanız, binanın ve ofisin iş güvenliği açısından uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Satışı hızlandırmak için ticari gayrimenkul sahipleriyle eksikleri giderme konusunda yol gösterici olabilirsiniz.

 

Emlak satışında duygusal zekânızı nasıl kullanırsınız?

 

5) Yüksek rekabetin olduğu bu alanda, gayrimenkul danışmanları pazarlamada yeni yöntemler denemeli, satış tekniklerini en etkin şekilde yönetmelidir.

6) Ticari gayrimenkulün tapuda nasıl gözüktüğü çok önemlidir. Tapuda konut olarak görünen ticari gayrimenkul sorun yaratabilir. Bu konuda da alıcı ve satıcıları doğru yönlendirmelisiniz.

7) Ticari gayrimenkul yatırımı daha fazla kazandırdığı için sıkça tercih edilen bir yatırım türüdür. Potansiyel yatırımcıları doğru yönlendirmek adına söz konusu gayrimenkulün bulunduğu bölgenin koşullarıyla ilgili bilgilendirmeniz önemlidir.

Çalıştığınız şehirde, ilçede hatta uzman olduğunuz bölgede emlak pazarına dair en güncel bilgilere Zingat.com Bölge Raporu sayfasını ziyaret ederek, ücretsiz olarak dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Bölge Raporu aracılığıyla sadece emlak pazarını değil, araştırdığınız yerdeki demografik bilgilere de ulaşabilirsiniz. Böylelikle ticaret yapacak müşterilerinizi, bölge nüfusunun özellikleri, ulaşım olanakları, sağlık, alışveriş, sosyal alanlarla ilgili hakkında bilgilendirebilirsiniz.

 

Gayrimenkul ofis toplantıları nasıl daha verimli olur?

BENZER YAZILAR