TOKİ faiz oranları düştü!

Yazıyı paylaş:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi yüzde 20 indirim kampanyası için başvurular başladı. TOKİ kampanyasından faydalanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri banka kredisini 120 ay vade imkânı ile 0,99 faiz oranından kullanabilecek. Borcunu erken ödeyen mülk sahipleri tapusunu hemen alabilecek.

 

Son başvuru 18 Mayıs’ta

Kampanya kapsamındaki konut ve iş yeri sahipleri, borç bakiyelerini Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan çekecekleri konut kredisi ile de kapatabilecekler. 50 bin liranın üzerindeki kredi oranları ise 120 aya kadar yüzde 1,06 faiz oranıyla verilecek.
Kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin 18 Mayıs’a kadar başvurularını yapması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanmak mümkün olmayacak. Ancak yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak kişiler de faydalanabilecek. Borcunun tamamını kapatmadan, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapılan peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyası geçerli olacak.

 

Kimler başvurabilir?

• İndirimden faydalanmak isteyen kişilerin, başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcu bulunmamalı.

• 2016 sonuna kadar konut ve iş yeri satın alan, geri ödeme taksiti de aynı tarihe kadar başlamış kişiler başvurabilir.

• Alıcıların başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye borcu olmaması gerekiyor.

• Ödeme, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamalı.

• Tüm borcunu kapatmayacak alıcılar da yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

• Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dâhil edilmeyecek.

• Alıcılar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanarak kampanyadan yararlanabilecek.

 

TOKİ’den 28 ilde 197 arsa satışı!

 


BENZER YAZILAR