TOKİ konut taksitleri e-devlet’te!

Yazıyı paylaş:

TOKİ’den satın alınan konut ya da iş yerinin taksitleri devam eden vatandaşlar, ödemelerini e-devlet üzerinden takip edebilecek.

TOKİ’nin özellikle sosyal konut üretiminde devletin girişimci ve üretici kuruluşlarının başında geldiğini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, bir taraftan idareden beklentiler karşılanırken diğer taraftan da teknolojinin sağladığı imkanlardan daha fazla yararlanmak, iş ve işlemleri daha süratli, uygun nitelikte ve şeffaf hale getirmek istediklerini vurguladı. Son olarak Türksat ile yapılan protokol çerçevesinde e-Devlet entegrasyonunun sağlandığını belirten Turan, bu sistemle idareden konut ve iş yeri alan vatandaşların ödemelerini bilgisayar üzerinden takip edebileceğini bildirdi.

 

Online Taksit Sorgulama Sistemi

TOKİ Başkanı Ergün Turan, bilgi işlem teknolojileriyle ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“İdaremiz ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde TAKBİS ve MEGSİS’in kullanım hakkı elde edilmiş ve gerekli yazılımlar yapılarak, idaremiz taşınmaz bilgileri tapudan kontrol edilebilir hale gelmiştir. Bu anlamda konut ve iş yeri taksit takip sistemi de sonuçlandırılmış ve Online Taksit Sorgulama Sistemi devreye alınmıştır. Bu, web sayfası üzerinden güvenli erişim kriterleri de göz önünde bulundurularak, konut ve iş yeri alıcılarının kullanımına açılmıştır.”

 

 


BENZER YAZILAR