TOKİ Tarımköy projeleri nedir?

Yazıyı paylaş:

TOKİ Tarımköy projeleri ile köylülere destek sağlıyor. Bugüne kadar proje kapsamında 5 bin 747 konut yapıldı. Peki Tarımköy projesi nedir?

 

İşte 10 maddede Tarımköy projeleri… 

1. TOKİ, Tarımköy projelerini nüfusu 40 binden az olan ilçelerde belediye ve kaymakamlıklarla, nüfusu 40 binden çok olan il veya ilçelerde belediye ve valiliklerle ya da kaymakamlıklarla ortak çalışma içinde gerçekleştiriliyor.

2. Bugüne kadar Tarımköy projeleri kapsamında 5 bin 747 konut yapıldı.

3. Tarımköy projeleriyle köyden göç sorununa alternatif önlem getiriliyor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Tarımköy projelerinde vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edilirken dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanıyor ve yerel mimari doku korunarak yenileniyor.

5. Tarımköy projeleri sadece bina yapımını kapsamıyor.

6. Tarımköy projeleriyle altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesi olan modern köyler inşa ediliyor.

7. Proje kapsamında toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi veriliyor.

8. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor.

9. Tarımköyler, sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor.

10. TOKİ tarafından son olarak Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde inşa edilecek 100 konutun ihalesi yapıldı.

 

Afyonkarahisar Sinanpaşa’da 100 konutluk Tarımköy projesi

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kırsalda yaşayan vatandaşlara cazip yaşam alanları sunmak için Tarımköy projelerini uyguladıklarını belirterek, “Bugüne kadar Tarımköy uygulaması kapsamında 5 bin 747 konut yaptık. Projelerimiz kapsamında vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edilirken dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanıyor ve yerel mimari doku korunarak yenileniyor.” dedi.Turan, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde uygulanacak 100 konutluk Tarımköy projesinin ihalesini yaptıklarını anlattı.Konutların yöreye özgün inşa edileceğini, otoparkın ve ticaret alanının da bulunacağını dile getiren Turan, projenin vatandaşlara nitelikli sosyal çevre imkanı sunacağını, ihtiyaçlara cevap vereceğini söyledi.


BENZER YAZILAR